Μικροί και μεγάλοι χάρηκαν με την ψυχή του στην περιφερειακή καρναβαλούπολη στο Ζαβλάνι

Παρά το τσουχτερό κρύο που επικράτησε το πρωί του Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η περιφερειακή Καρναβαλούπολη στην πλατεία Ζαβλανίου προκαλώντας την προσέλευση πλήθος κόσμου, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Καρναβαλιού των Μικρών, που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας». Η καρναβαλούπλη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Ζαβλανίου.

Συνεχίζοντας την εξαιρετική επιτυχία των τριών πρώτων περιφερειακών καρναβαλουπόλεων στον Άγιο Βασίλειο, στη συνοικία Μακρυγιάννη και στο Πάρκο στις Ιτιές, το Καρναβάλι των Μικρών  μετέφερε τον καρναβαλικό παλμό για άλλη μια φορά εκτός κέντρου της πόλης. Η πλατεία Ζαβλανίου ντύθηκε στα καρναβαλικά με την υποστήριξη κατασκευών και στοιχείων του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου και υποδέχτηκε λιλιπούτειους και συνοδούς προσφέροντάς τους μια όαση ανεμελιάς, παιχνιδιού, χαράς, δημιουργίας, χορού, μουσικής και διασκέδασης.

Παιδικά χαμόγελα σκόρπισαν παντού και έδωσαν υπόσταση στα παιδικά καρναβαλικά όνειρα.

Χαιρέτησαν ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκος Χρυσοβιτσάνος και η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ζαβλανίου Ελένη Λέκκα ευχαριστώντας μικρούς και μεγάλους για την προσέλευσή τους και υπογραμμίζοντας την αξία των αποκεντρωμένων δράσεων του Καρναβαλιού των Μικρών.

Μια σειρά δράσεων ξετυλίχτηκε ενσωματώνοντας διαδραστικά τους μικρούς στην καρναβαλική γιορτή. Χορευτικά υπό τους ήχους παραδοσιακών και σύγχρονων καρναβαλικών τραγουδιών από τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαβλανίου και του 23ου  Δημοτικού Σχολείου Πατρών, παράσταση από τους X-Saltibagos, αποτελούμενη από έναν ξυλοπόδαρο και έναν ζογκλέρ διάρκειας μιάμισης ώρας, με ζογκλερικά, ταχυδακτυλουργικά, ακροβατικά και συμμετοχή του κοινού, γαϊτανάκι από το Χορευτικό του Χρήστου Γιαννόπουλου, κατασκευή Μάσκας- Καπέλου, καρναβαλικά χτενίσματα και Face painting από το 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας και σχήμα της Δημοτικής Μουσικής που παιάνιζε γνωστούς αποκριάτικους ρυθμούς ήταν οι άξονες της παιδικής καρναβαλικής διασκέδασης στην τρίωρη αυτή καρναβαλούπολη.

Αύριο, Κυριακή 17 Φεβρουαρίου από τις 10.30 έως τις 14.00 τη σκυτάλη θα πάρει η πέμπτη και τελευταία περιφερειακή καρναβαλούπολη στην πλατεία Γηροκομειού.

Η περιφερειακή Καρναβαλούπολη, που διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» σε συνεργασία με τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Παναγία η Γηροκομίτισσα», θα περιλαμβάνει:.

-Παράσταση από τους X-Saltibagos, αποτελούμενη από έναν ξυλοπόδαρο και έναν ζογκλέρ με ζογκλερικά, ταχυδακτυλουργικά, ακροβατικά και συμμετοχή του κοινού.

-Δράσεις με αφορμή το ιταλικό είδος θεάτρου Commedia dell΄ arte με εμψυχώτριες τη χορογράφο και θεατροπαιδαγωγό Μαρίνα Αγγελάτου και την ηθοποιό και θεατροπαιδαγωγό Νικολέττα Κοτσινοπούλου

-Γαϊτανάκι από το Χορευτικό του Χρήστου Γιαννόπουλου

-Κατασκευή Μάσκας- Καπέλου

-Καρναβαλικά χτενίσματα από 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More