Μια είσοδος της ΜΕΘ με ζωγραφιές παιδιών

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, στο Ασκληπιείο Βούλας, γέμισαν την ψυχρή είσοδο, με ζωγραφιές των παιδιών τους, για να παίρνουν δύναμη στη μάχη που δίνουν μέρα -νύχτα, με τον κορωνοϊό.

Τη συγκλονιστική αυτή εικόνα μας μεταφέρει ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου και δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, συνοδεύοντάς την με ένα συγκινητικό κείμενο:

Για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας, είναι διαχρονικά η «πύλη» που, διαβαίνοντάς την, ξεκινούν την ύστατη μάχη απέναντι στον θάνατο.

Για πολλούς συμπολίτες μας, αλλά και τους συγγενείς τους, το κατώφλι που «τους κράτησε» όρθιους και τους ξανά οδήγησε στη ζωή.

Τα παιδιά των ιατρών και των νοσηλευτών μας, θέλησαν να δώσουν σε αυτή την ψυχρή πόρτα, χρώμα. Να την γεμίσουν με χαμόγελο και αισιοδοξία, όπως μόνο εκείνα ξέρουν. Και το έκαναν.

Έτσι, σήμερα, μπροστά από αυτή την απρόσωπη πόρτα συναντά κανείς «ζωγραφισμένη» την ελπίδα και την παιδική αθωότητα.
Μπορεί να διακρίνει κανείς έναν κατατεθειμένο «όρκο νίκης», υπογεγραμμένο πάνω στα σκίτσα, με τις ξυλομπογιές των μικρών παιδιών.
Κυρίως, όμως, μια μεγάλη παρότρυνση προς όλους μας: «Τηρήστε τα μέτρα, αγωνιστείτε και για εμάς». Καλή δύναμη να έχουμε”.

Πηγή : https://www.notia.gr/

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More