Με την ενότητα «ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ», συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2019

Με την ενότητα «ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ», συνεχίζονται την Τρίτη18 Ιουνίου οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2019. Η ενότητα θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 21 Ιουνίου και οι εκδηλώσεις που περιέχει θα πραγματοποιηθούν στον υπαίθριο χώρο του Σκαγιοπουλείου , με εξαίρεση την παράσταση Αριστοφάνη «Πλούτος», η οποία θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο «ΑΙΓΛΗ».

Ο κύκλος των εκδηλώσεων ανοίγει στις 5.30 το απόγευμα της Τρίτης 18 Ιουνίου, με «ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΜΑΓΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ», για παιδιά του Δημοτικού, τα οποία  θα αναζητούν στον κήπο του Σκαγιοπουλείου τα κρυμμένα παραμύθια, για να βοηθήσουν τα λόγια – σπόρους να φυτρώσουν. Τα παιδιά θα ακούνε ιστορίες και τραγούδια από έναν κόσμο χωρίς σύνορα, θα βρίσκουν τους περιπλανώμενους ήρωες και έτσι θα φτιάξουν ένα μαγικό και «αθάνατο» Βιβλιόδεντρο. Στις 8.30 το βράδυ τη σκυτάλη θα πάρει το «ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΚΛΑΣτης ΙΡΙΝΑ ΜΠΟΙΚΟ» , μια φαντασμαγορική κουκλοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, με ηθοποιούς, κούκλες και θέατρο σκιών, όπου όλο το κοινό συμμετέχει ενεργά.

Η επόμενη ημέρα, Τετάρτη 19 Ιουνίου, θα είναι «γεμάτη» από «Λάχανα και Χάχανα» . Ο δημιουργός τραγουδιών, Τάσος Ιωαννίδης με την κιθάρα του, οδηγεί τα παιδιά σε μια διασκεδαστική περιπλάνηση, γεμάτη ρυθμό και μελωδία.  Τραγουδάει, αφηγείται, παίζει με τα παιδιά και τα καλεί να συμμετάσχουν στα τραγούδια.

Ο «κύριος Τάσος», όπως τον αποκαλούν τα παιδιά, θα τραγουδήσει τα πιο αγαπημένα από τις δουλειές «Λάχανα και Χάχανα» – 24 τραγούδια από το βιβλίο Γλώσσας, η Προπαίδεια σε Τραγούδια, Εδώ Νηπιαγωγείο, Οι Ρυθμοί και οι Αριθμοί. (Έναρξη 20.30)

Την ίδια ημέρα στις 8.00 το βράδυ στον Πολυχώρο«ΑΙΓΛΗ» τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ΚΟΜΑΙΘΩΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ θα πραγματοποιήσουν την παράσταση Αριστοφάνη «Πλούτος» , σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ, και το ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ του ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ.

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 7.00 το απόγευμα το Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά και εφήβους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Πάτρας, θα παρουσιάσει και θα προσφέρει στα παιδιά «Μικρές στιγμές…Μεγάλης ευτυχίας» και στις 9.30 το βράδυ θα παρουσιαστεί η παράσταση «ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΠΟΥΛΙ” του ΜΩΡΙΣ ΜΑΙΤΕΡΛΙΝΓΚ, επίσης από το εφηβικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου για παιδιά και εφήβους του ΔΗΠΕΘΕ .

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις της ενότητας «Παιδί και Τέχνη» είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More