Μαρμελάδα εσπεριδοειδών της Δάφνης!

Όταν έφτασε στα χέρια πριν αρκετό καιρό ένα βάζο με μαρμελάδα εσπεριδοειδών συνειδητοποίησα, ακόμα μια φορά, πως χρειάζεται μια απλή πράξη για να δείξουμε σε έναν δικό μας άνθρωπο πως τον αγαπάμε και νοιαζόμαστε.
Ανοίγοντας το βάζο με την μαρμελάδα το άρωμα
και η γεύση που άφησε στον ουρανίσκο μου μου επιβεβαίωσαν
πως αρκούν μικρές, καθημερινές κινήσεις

για να αποδείξουν την αγάπη.

Απλές χειρονομίες χωρίς υπερβολές. Η µαρμελάδα (αγγλ. marmalade), είναι ένα διατηρημένο γλυκό το οποίο                 παρασκευάζεται από το χυμό και τη φλούδα των εσπεριδοειδών βρασμένα με ζάχαρη και νερό.

Μπορεί να παραχθεί από κουμκουάτ, λεμόνια, λάιμ, γκρέιπφρούτ ,μανταρίνια, πορτοκάλια, νεράτζια, περγαμόντα και άλλα εσπεριδοειδή ή οποιονδήποτε  συνδυασμό αυτών.

Το σημείο αναφοράς του εσπεριδοειδούς που προορίζεται για την παρασκευή της μαρμελάδας (εσπεριδοειδών) στη Βρετανία, είναι το Ισπανικό πορτοκάλι της Σεβίλης (Citrus aurantium var. aurantium) (κοινώς νεράντζι),                          που εκτιμάται για την υψηλή του περιεκτικότητα σε πηκτίνη και το οποίο δίνει ένα καλό σύνολο.

Η μαρμελάδα (εσπεριδοειδών) γενικά διακρίνεται από τις κομπόστες φρούτων (αγγλ. τζαμ (jam)), από τη φλούδα των φρούτων της.  Ξεχωρίζει επίσης από την απλή μαρμελάδα, από τα φρούτα που χρησιμοποιούνται.

Σήμερα θα φτιάξουμε μια μαρμελάδα με πορτοκάλια, μανταρίνια και λεμόνια, μια συνταγή της φίλης μου Δάφνης!
Αναμφισβήτητα η μαρμελάδα με την ιδανική ισορροπία γεύσης ξινού, πικρού και γλυκού, γεμάτη αρώματα εσπεριδοειδών!Στα κάθε κιλό καρπού υπολογίζουμε 800-850 γραμμάρια ζάχαρης.

Επίσης στα 2 κιλά καρπού βάζουμε 2 λεμόνια
(τα υπόλοιπα μανταρίνια και πορτοκάλια)

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More