Κώστας Πετρόπουλος : Ο “Νουρέγιεφ” του ελληνικού μπάσκετ (video)

O Κώστας Πετρόπουλος ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που εμφανίστηκαν ποτέ στο ελληνικό μπάσκετ.

Αποτέλεσμα εικόνας για κώστας πετρόπουλος απόλλων

Οι αέρινες, πλαστικές κινήσεις του στο παρκέ του χάρισαν δικαίως το προσωνύμιο Νουρέγιεφ -που δεν ξέρουμε αν είχε και… πολιτικές προεκτάσεις- καθώς έμοιαζε να χορεύει, ενώ διείσδυε και εφορμούσε προς το αντίπαλο καλάθι.

Οι τραυματισμοί που αντιμετώπιζε τον ανάγκασαν να σταματήσει πρόωρα την πολλά υποσχόμενη καριέρα του, χωρίς να φτάσει στο απόγειο των ικανοτήτων του. Όσοι πρόλαβαν να τον δουν ζωντανά να αγωνίζεται, λένε ότι ήταν ίσως ο μόνος που μπορούσε να κοντράρει, ως αντίπαλο δέος, το Νίκο Γκάλη.

Ευτυχώς έχουν μείνει κάποια στιγμιότυπα, ως μάρτυρες που κατέγραψαν ένα δείγμα της αξίας του και του πλούσιου θεάματος που προσέφερε.

Ο Κ. Πετρόπουλος συνέχισε να ζει και να αναπνέει για το μπάσκετ, από τη θέση του προπονητή. Συνέδεσε το όνομά του με την αγαπημένη του πόλη, την Πάτρα, και τον τοπικό Απόλλωνα, που έκανε αξιόλογες πορείες στην Α1, καθώς και με τα ομοσπονδιακά κλιμάκια. Διετέλεσε προπονητής της Εθνικής Ανδρών, αλλά έπεσε στην κακή, μεταβατική περίοδο της ομάδας, αμέσως μετά την αποχώρηση της χρυσής φουρνιάς του 87′, και τα αποτελέσματα δεν ήταν ευνοϊκά. Στη Ντιζόν το 99′, η Εινική πήγε με μια πεντάδα “επίλεκτων απουσιών” (Σιούτης, Λιαδέλης, Αλβέρτης, κ.ά), χτυπημένη από τραυματισμούς, και δεν κατάφερε να αποφύγει τον αποκλεισμό και την τελευταία θέση. Δυο χρόνια μετά στην Αττάλεια, η Εθνική έμοιαζε έτοιμη για κάτι παραπάνω, αλλά σκόνταψε στο άγχος της, τις χαμένες βολές (του Παπαλουκά κυρίως) και τη Γερμανία του Νοβίτσκι, σπαταλώντας ένα προβάδισμα 15 πόντων στον πρώτο νοκ-άουτ αγώνα.

«Η Πάτρα είναι περήφανη γιατί από τα σπλάχνα της βγήκε ο Κώστας Πετρόπουλος. Δεν ήταν μόνο ένα ταλέντο, κόουτς, αλλά παιδί της Πάτρας, μπροστάρης, χαρισματικός, τον αγαπούμε, δεν είναι του εγώ, είναι εμείς»

Εκπομπή αφιερωμένη στον Κώστα Πετρόπουλο :

Πηγή : katiousa.gr

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More