Κλωστή απ’ το φεγγάρι, βελόνι απ΄ τον ήλιο, αφήγηση στην Πάτρα

“Κλωστή απ΄το φεγγάρι, βελόνι απ΄τον ήλιο” υφαίνουν τα παραμύθια που θα μοιραστούν η αφηγήτρια Καλλιόπη Λιαδή και ο μουσικός Σέργιος Βούλγαρης με τους φίλους του Studio Derida (Παπαδιαμαντοπούλου 23), το Σάββατο 4 Μαΐου στις 9 μ.μ.

Ένας μανδύας που πετάει, ο ήλιος και το φεγγάρι, ένας κυνηγός που επιστρέφει από τον κάτω κόσμο, μια γυναίκα με χέρια από φως, ένας ψαράς που ανακαλύπτει τη λύτρωση μέσα στη θάλασσα μας ταξιδεύουν στον ουρανό, σε ένα βασίλειο μαγεμένο, σε ένα ξέφωτο, σε μια άγρια χαράδρα, στο βυθό.

Οι ήρωες των επιλεγμένων παραμυθιών, μέσα από τις περιπέτειες τους, βαδίζουν προς ένα μονοπάτι πνευματικού αναστοχασμού και αποκάλυψης, και όλοι είμαστε καλεσμένοι να τους ακολουθήσουμε και να ταξιδέψουμε μαζί τους.

Τα παραμύθια προέρχονται από την Ελλάδα, τον Καύκασο, τις Φιλιππίνες και την Αφρική.

Πλαισιώνονται από μουσικές γέφυρες και ατμόσφαιρες που δημιουργεί ο μουσικός Σέργιος Βούλγαρης και από τραγούδια που τραγουδάει η Καλλιόπη Λιαδή.

Η αφήγηση απευθύνεται σε μεγάλα παιδιά και ενήλικες.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.
Στούντιο Έκφρασης Derida:
Παπαδιαμαντοπούλου 23 & Παναχαΐδος Αθηνάς 2Α, Πάτρα
Πληροφορίες – κρατήσεις: 6976860062
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Σύντομo βιογραφικό Καλλιόπη Λιαδή

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και κατάγεται από τη Χίο. Σπούδασε ζωγραφική στο Brooklyn College (CUNY) στη Νέα Υόρκη (1990-1995). Έχει έχει κάνει πολλές διαφορετικές διαδρομές στο χώρο της δημιουργικής έκφρασης (παραγωγή και διοργάνωση πολιτιστικών γεγονότων, επιμέλεια εκθέσεων, συμμετοχή σε εκθέσεις, πολιτιστικά δρώμενα, θεατρικές ομάδες, μουσικά σχήματα κ.ά). Όσες ολοκληρώθηκαν είχαν αίσιο τέλος, ενώ κάποιες εξελίσσονται ακόμα. Σημαντικοί σταθμοί αποτέλεσαν η εγκατάσταση της στη Χίο και η δημιουργία της πολιτιστικής δράσης «Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη» (2006 – 2014).

Τα τελευταία χρόνια μπήκε στον κόσμο της αφηγηματικής τέχνης που τώρα εξερευνά και δημιουργεί εικόνες με τον προφορικό λόγο. Παράλληλα με τις ατομικές της αφηγήσεις, είναι μέλος της ομάδας αφήγησης “Χείλια λένε Παραμύθια”.

Συνεργάστηκε με την πολιτιστική ιστοσελίδα “Απλωταριά”, κυρίως, ως παραγωγός της εκπομπής-podcast “Ανοιχτά Ημερολόγια”. Από πέρσι η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Πέμπτη, 8-9μ.μ., στο διαδικτυακό “Πορτοκαλί Ραδιόφωνο”. Από το 2016 συντονίζει εικαστικά εργαστήρια για παιδιά στην “Ομάδα έκφρασης και παιχνιδοπλασίας Αερικό”.

Της αρέσει να ακούει παραμύθια, το μπλε του σούρουπου, η ποίηση και η σιωπή. Πιστεύει στη συνεργασία, στην καλή διάθεση και το φως.

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More