Κινηματογράφος για παιδιά στην ΑΛΕΑ του Royal Patras

Ο διά “γυμνού οφθαλμού” “Κινητός Κινηματογράφος 2019” ταξιδεύει στον παιδότοπο “Αλέα” του Royal Patras για να προβάλλει δύο σπουδαίες Γαλλικές ταινίες κινουμένων σχεδίων: την Τρίτη 16 Ιουλίου το εξαιρετικό “Παιδί Φάντασμα” και την Τρίτη 30 Ιουλίου το αριστουργηματικό “Ο Βασιλιάς και το Πουλί“, κατά πολλούς την σπουδαιότερη ταινία κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών.Οι προβολές γίνονται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

 ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑ / PHANTOM BOY

των Alain Gagnol και Jean-Loup Felicioli

(Γαλλία / Βέλγιο, 2015, 84′, έγχρωμο, κινούμενο σχέδιο)

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο εντεκάχρονος Leο θα συναντήσει τον αστυνομικό Alex σ’ ένα νοσοκομείο της Νέας Υόρκης.

Ο πιτσιρικάς παλεύει να νικήσει μια σπάνια ασθένεια, ενώ ο ‘Αλεξ τραυματίζεται ενώ κυνηγάει τον πιο επικίνδυνο κακοποιό της Νέας Υόρκης.

Ο Leo, εξ αιτίας της θεραπείας, μπορεί και… βγαίνει από το φυσικό του σώμα χωρίς κανένας να τον παίρνει είδηση, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει… υπερφυσικές δυνάμεις: είναι αόρατος, διάφανος και… ιπτάμενος!

Το “Παιδί Φάντασμα” μαζί με τον πανέξυπνο ντετέκτιβ Alex θα συνθέσουν ένα φοβερό δίδυμο στο κυνήγι του κακοποιού, που θέλει να κλέψει την ηλεκτρική ενέργεια και να γίνει το αφεντικό της μεγαλούπολης…

Οι δυο τους έχουν μπροστά τους μόνο 24 ώρες για να σώσουν την πόλη…

Ακόμα μια σπουδαία ταινία κινουμένων σχεδίων από τους δημιουργούς του εξαιρετικού “Mιά Γάτα Στο Παρίσι” (Une vie de chat / Cat in Paris – 2010).

 

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More