Καν’ το όπως οι Ρωμαίοι! Μία παρουσίαση των χώρων θέασης στη ρωμαϊκή Πάτρα

Καν’ το όπως οι Ρωμαίοι! Μία παρουσίαση των χώρων θέασης στη ρωμαϊκή Πάτρα

Η Αλεξία Μπαρδάκη, Εκπαιδευτικός – Μουσειοπαιδαγωγός, η Άρτεμις Μανιάκη και η Σοφία Κασκαντίρη, Αρχαιολόγοι θα μας μιλήσουν για τους χώρους θέασης και ακρόασης κατά τη ρωμαϊκή περίοδο στην Πάτρα.

“Η Πάτρα μετά την ανακήρυξή της σε ρωμαϊκή αποικία από τον Οκταβιανό Αύγουστο το 14 π.Χ. απέκτησε χώρους θέασης και ακρόασης, όπως το Ωδείο και το Στάδιο, που φιλοξενούσαν ποικίλα θεάματα, όπως καλλιτεχνικούς, μουσικούς ή δραματικούς αγώνες, αλλά και δρώμενα ρωμαϊκής παράδοσης, όπως μονομαχίες.

Δεν είναι τυχαίο ότι, τα εν λόγω αρχαιολογικά κατάλοιπα δίνουν χώρο, ακόμα και σήμερα, στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και αποτελούν το σημείο επαφής του παρόντος με το παρελθόν στον πολεοδομικό ιστό της πόλης μας. Ωστόσο, χωρίς να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι τα θεάματα κατά τη ρωμαϊκή περίοδο αποτελούν «εργαλεία» της κρατικής εξουσίας και ιδεολογίας διαπιστώνουμε ότι, η σύγχρονη αχαϊκή πρωτεύουσα σε αντίθεση με τους Ρωμαίους, δεν έχει να επιδείξει αντίστοιχες υπαίθριες υποδομές.

Η παρουσίαση εστιάζει στην γνωριμία με τα δύο αυτά κεντρικά – αλλά «άγνωστα» εν πολλοίς μνημεία – μέσα από την αρχαιολογική και την ιστορική τεκμηρίωση.”

Bright Side Study Room Φιλοποίμενος 45
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 στις 7 μ.μ

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More