«Ηπειρώτικο μοιρολόι» στην Πάτρα

Σήμερα 18 Ιουνίου στο Αίθριο Μέγαρου Πραπόπουλου (Φιλοποίμενος 36-42) στις 20.30 το βιβλιοπωλείο Το Δόντι διοργανώνει μια μοναδική βραδιά με τον Κρίστοφερ Κινγκ, βραβευμένο μουσικό παραγωγό και μανιώδη συλλέκτη δίσκων γραμμοφώνου.
Πριν ένα χρόνο περίπου κυκλοφόρησε από το «Δώμα» το «Ηπειρώτικο μοιρολόι» στο οποίο ο Κινγκ μας ξεναγεί σ’ αυτόν το σκληρό μα μαγικό τόπο της Ηπείρου, όπου η μουσική γίνεται ένα με την ποίηση, τον χορό και τη γιορτή.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, ο Κινγκ θα συζητήσει για τις μουσικές του «ανασκαφές», αλλά και θα μας βάλει ν’ ακούσουμε παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια μέσα από εξαιρετικά σπάνιες ηχογραφήσεις και δίσκους βινυλίου.
Στο «Ηπειρώτικο μοιρολόι» ο Κινγκ γράφει για την ιστορία της Ηπείρου και το μεγαλείο του τοπίου, για τα πανηγύρια, τα τσίπουρα και τους Τσιγγάνους οργανοπαίχτες, για τα συλλογικά βιώματα και τις κοινές αναμνήσεις. Μας μιλά για τη μουσική σαν θρήνο, σαν νανούρισμα και σαν παρηγοριά. Μας μιλά γι’ ανθρώπους που ξέρουν να πενθήσουν και ξέρουν να γλεντήσουν.

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More