Ιορδάνης Κερασίδης :Ένα μεγάλο κεφάλαιο στον Πατραϊκό Στίβο

Μεγάλο Κεφάλαιο ο Ιορδάνης Κερασίδης  στην Ιστορία του Πατραϊκού Στίβου – και όχι μόνο σαν καθηγητής και προπονητής στην Παναχαΐκή αλλά και στη συνέχεια σαν Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου συνεισέφερε τα μέγιστα στη σύγχρονη οργάνωση και την υλικοτεχνική υποδομή του Στίβου, είναι μεγάλη η ιστορία και η προσφορά του.
Το θρυλικό Γ' Γυμνάσιο της Πάτρας (Φωτογραφίες) - Pelop.grΤο θρυλικό Γ' Γυμνάσιο της Πάτρας (Φωτογραφίες) - Pelop.gr

 

Ένας από τους δεκάδες αθλητές του, ο πατήρ Ιωάννης Νικόπουλος, ανέβασε στο προσωπικό του προφιλ στο facebook ένα μικρό αφιέρωμα για τον σπουδαίο παράγοντα του κλασικού αθλητισμού, τον επί χρόνια τεχνικό σύμβουλο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, Ιορδάνη Κερασίδη.
” Ο Ιορδάνης Κερασιδης υπηρέτησε ως Γυμναστής στο Γ γυμνάσιο Αρρένων Πατρών και ως προπονητής στίβου της Παναχαϊκής και το όνομά του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις μεγάλες επιτυχίες του πατραϊκού αθλητισμού. Διακρίθηκε ως αθλητής στίβου της Παναχαϊκής στο αλμα επι κοντω.
Για πολλά χρόνια (Δεκαετια 1970), κάθε απόγευμα ήταν εκεί…με το “γυαλί” ηλίου και το προπονητικό ύφος, για να υποδεχθεί τις καινούργιες φουρνιές αθλητών που κατέφθαναν από διάφορα Γυμνάσια των Πατρών.
Αγαπούσε τον αθλητισμό.
Προσιτός, χαμογελαστός, καθοδηγούσε, προγραμμάτιζε, ηλεγχε την πρόοδο και την προπόνηση όλων μας…Το βλέμμα του είχε μια σιγουριά και μια νηφαλιότητα. Σιωπηλός και ταπεινός με μια σταθερή αυτοπεποίθηση.
Ήταν αυτό που λέμε η «ήρεμη δύναμη».
Μύησε στην “αθλητική ιδέα” δεκάδες Πατρινοπουλα και βοήθησε μέσα από το μάθημα της σωματικής αγωγής τη διάπλαση των νέων της εποχής.
Μας δίδαξε και μας εμφύσησε το ήθος και την ηθική, την εντιμότητα και την αρετή, την ευγένεια και την ευγενή άμιλλα.

Αγαπούσε τα παιδιά, τους συναδέλφους του, την αθλητική ζωή, τον αγαπούσαν και τον εκτιμούσαν όλοι, ήταν μια πηγή έμπνευσης για το “Ευ αγωνιζεσθαι”…Αισθανομαστε “τυχεροι” που τον συναντήσαμε στην αθλητική μας σταδιοδρομία, ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για την μεγάλη προσφορά του στον αθλητισμό και του ευχόμαστε μέσα από τα βάθη της ψυχής μας να είναι καλά, γερός, δυνατός και πάντοτε να αποτελεί πηγή έμπνευσης για την οικογένεια του και όλους μας!”.

 

Πηγή: https://sportin.gr

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More