Η πρωτοποριακή δράση «παιδιά στην κουζίνα!» στην Πάτρα

Φροντίζοντας την υγεία μας ολιστικά, ζούμε ως η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας!

 

Την Τετάρτη, 20/2/2019, στις 18:00 στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, η Ασπασία Πρόβου θα μας προτείνει πρακτικές λύσεις για τη βελτίωση της οικογενειακής διατροφής και θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε την ολιστική προσέγγιση για την υγεία. Πώς ως γονείς, οι αρχές μας, οι τρόποι και οι συνήθειες μας επηρεάζουν το μέλλον των παιδιών μας;

 

Όταν ο γονιός επιλέγει καλύτερες διατροφικές συνήθειες, αυτές προσφέρουν καλύτερη θρέψη για όλη την οικογένεια, και συνεπώς καλύτερη και θωρακισμένη υγεία.  Πρόκειται, λοιπόν, για μια επένδυση μετρήσιμη σε οικονομικά μεγέθη, που έχει παράλληλα ανυπολόγιστη αξία στο επίπεδο προσωπικής, της σωματικής και πνευματικής ανάπτυξης των παιδιών.

 

Η Ασπασία Πρόβου είναι Οικογενειακή Ολιστική Σύμβουλος Υγείας, ιδρύτρια της δράσης “παιδιά στην κουζίνα!”, ακτιβίστρια και συνήγορος του δικαιώματος των παιδιών στην υγιεινή διατροφή.

 

Η διακεκριμένη startup “παιδιά στην κουζίνα!” είναι μέλος του Orange Grove Patras και στεγάζεται στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών. Ως στόχο της έχει την ενημέρωση, τη στήριξη και την έμπνευση γονιών και παιδιών, ώστε να καταφέρνουν μικρές βελτιώσεις με σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία τους και την ποιότητα της ζωής τους.

«παιδιά στην κουζίνα!»

Η «παιδιά στην κουζίνα!» είναι μία πρωτοποριακή δράση προώθησης της καλής διατροφής και ευαισθητοποίησης των νέων οικογενειών για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Περιλαμβάνει εργαστήρια μαγειρικής και καλής διατροφής για παιδιά, ενημερωτικές παρουσιάσεις, προγράμματα health coaching για εφήβους και γονείς, έχει διαδικτυακό κανάλι και σύντομα θα παρουσιάσει μια σειρά από online courses.

Η δράση «παιδιά στην κουζίνα!» δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2012 από την Ασπασία Πρόβου. Όραμά της είναι η βελτίωση των στατιστικών υγείας και της ποιότητας ζωής των νέων οικογενειών. Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 2000 παιδιά έχουν προικιστεί με μαγειρικές δεξιότητες και την αντίληψη της υγιεινής διατροφής αλλά και των οφελών της, μακροπρόθεσμα, για τον οργανισμό τους.

Οι δύο βασικοί πυλώνες της «παιδιά στην κουζίνα!», και προσωπικές αξίες της Ασπασίας, είναι η παραδοχή ότι οι γονείς έχουν την τιμή να είναι υπεύθυνοι για τη σωστή διατροφή και τις συνήθειες των παιδιών τους, καθώς και ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν το δικαίωμα στη γνώση και στην επιλογή της τροφής που τα ωφελεί. Πολυεπίπεδη και πολυσυλλεκτική, η δράση «παιδιά στην κουζίνα!» προσφέρει στην οικογένεια ενημέρωση, έμπνευση και στήριξη με σκοπό την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, μέσα από απλές εναλλακτικές που ταιριάζουν στο κάθε σπίτι.

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More