Η Έλλη Τρίγκου έγινε γνωστό στο κοινό λίγο πριν την δούμε στις Άγριες μέλισσες. Την περασμένη σεζόν πρωταγωνιστούσε στο πλευρό του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου στον Ερωτευμένο Σαίξπηρ.

Γεννήθηκε το 1989 στην Πάτρα και έμεινε εκεί μέχρι την ηλικία των δύο ετών. Έπειτα χώρισαν οι γονείς της και ήρθε με την μαμά της στην Αθήνα. Για μαι περίπου διετία επέστρεψε στη γενέτειρά της για να ζήσει με τον μπαμπά της. Την απόφαση όμως να γίνει ηθοποιός την πήρε μετά από ένα ταξίδι στην Ισπανία. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου.

Τελειώνοντας το πρώτο έτος της σχολής επικοινώνησε μαζί της ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος και έτσι συμμετείχε στην ταινία Suntan. Η ερμηνεία της τής χάρισε βραβείο β’ γυναικείου ρόλο από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Στην ταινία συνάντησε για πρώτη φορά και τον Γιάννη Οικονομίδη με τον οποίο συνεργάστηκε στην παράσταση Στέλλα Κοιμήσου που ήταν sold out και τις τρεις χρονιές που ανέβηκε.

Έπειτα ήρθε ο μονόλογος Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας που την έθεσε υποψήφια για την χρυσή καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη. Ακολούθησε ο ρόλος της στο πλευρό του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου.

Από τηλεοπτικές συμμετοχές έχει στο βιογραφικό της αυτή στον τρίτο κύκλο της βρετανικής σειράς The Durrells που γυρίστηκε στην Κέρκυρα και στο Λονδίνο.

Φέτος, εκτός από την συχνότητα του ΑΝΤ1, θα την απολαμβάνουμε και στον Ρινόκερο του Ιονέσκο, στο θέατρο Κιβωτός.

Πηγή : marieclaire.gr