Η Μαρίνα Καραγάτση στο Bright Side

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2109 η Μαρίνα Καραγάτση, ιστορικός και συγγραφέας θα παραστεί σε εκδήλωση – αφιέρωμα στην ίδια που διοργανώνει στο Bright Side στην οδό Φιλοποίμενος 45 το βιβλιοπωλείο Η Γωνιά του Βιβλίου – Παπαχρίστου.

Η Μαρίνα Καραγάτση έχει σπουδάσει ιστορία και αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολήθηκε κυρίως με τη λαϊκή λιθογλυπτική της Άνδρου (“Λίθινες εικόνες της Άνδρου”, 1990, “Μαρμάρινα τέμπλα στην Άνδρο τον 19ο αιώνα”, 1993, “Κτητορικές πλάκες της Άνδρου”, 1996).

Στην εκδήλωση θα διαβαστούν αποσπάσματα από το βιβλίο της «Το ευχαριστημένο ή Οι δικοί μου άνθρωποι» που είχε κυκλοφορήσει το 2008 από τις εκδόσεις Άγρα.

Με την Μαρίνα Καραγάτση θα συνομιλήσουν η Κρίστυ Κουνινιώτη, πολιτιστική συντάκτρια στην εφημερίδα Πελοπόννησος, η Γιώτα Ξυλιά, φιλόλογος, η Ελένη Ροδοπούλου, φιλόλογος, η Βούλα Αβραμίδη εκπαιδευτικός και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εκπαιδευτικός. Τα αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν η ίδια η κυρία Καραγάτση και η φιλόλογος Γεωργία Καραμπέτσου.

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More