Εξερευνητές του Νου – Εργαστήρια για παιδιά και εφήβους

«Οι εξερευνητές του Νου» για παιδιά και εφήβους 10-14 ετών, δικαιούχων ΤΕΒΑ Π.Ε. Αχαΐας. Μια καινοτόμος Κοινωνική Δράση Στήριξης των Οικονομικά Αδύναμων Συμπολιτών μας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Η Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων που στοχεύουν στην ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων ΤΕΒΑ/FEAD (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους), συνεργάζεται με την ελληνική ΜENSA και άλλους φορείς  διοργανώνει μια ολοκληρωμένη δράση για 40 παιδιά ηλικίας 10-12 ετών και 13-14 ετών με σύγχρονες βιωματικές διαδικασίες που περιλαμβάνει παιχνίδια ρόλων, χοροθέατρο, γρίφοι λογικής, δημιουργία ιστορίας με cartoon – comics και εργαστήρι φωτογραφίας. Επειδή η ανθρώπινη ευφυία δεν συνδέεται με το κοινωνικό και οικονομικό status και η έγκαιρη αναγνώριση χαρισματικών και ταλαντούχων γνωρισμάτων οδηγεί στην καλύτερη και πληρέστερη ανάδειξη και αξιοποίηση των ιδιαίτερων ικανοτήτων του, θεωρούμε αναγκαίο να απευθυνθούμε στα παιδιά των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας με στόχο την αναγνώριση, την ανάδειξη και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

Το πρόγραμμα « Οι εξερευνητές του Νου» για τα παιδιά – έφηβους ωφελούμενων ΤΕΒΑ Π.Ε. Αχαΐας θα διαρκέσει ένα μήνα και θα συμβάλλει στον εντοπισμό και στην δημιουργία μοτίβων στον λεκτικό συλλογισμό, στην συγκέντρωση προσοχής και βελτίωση της λειτουργικής μνήμης, στην βελτίωση των παιδικών – εφηβικών γνωσιακών – κοινωνικών δεξιοτήτων και επαγωγικά συμβάλλουν με θετικότητα στις μαθησιακές ικανότητες, στην αυτοεκτίμηση και στην ψυχοκοινωνική εξέλιξη τους.

Ημερομηνίες/’Ωρες

Σάββατο 4 Μαίου στις 17.00 και 19.00

Σάββατο 11 Μαίου στις 17.00

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι γονείς, ωφελούμενοι ΤΕΒΑ μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 6942919090 (κα Μαντά), 2613613154 (κα Ξένου) 9 π.μ- 1.00 μ.μ και στα e-mail: koraliamanta@mensa.org.gr ή m.xenou@pde.gov.gr

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More