Εργαστήρι Ελεύθερης Δημιουργίας για παιδιά 10-24 μηνών!

Εργαστήρι Ελεύθερης Δημιουργίας για παιδιά 10 έως 24 μηνών!
μαζί με την μαμά
Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 από 18:30-19:30 στο Σπίτι της Καρδίας (Κιλκίς 66Β).

Το εργαστήριο απευθύνεται στα μωράκια μας, που τόσο πολύ θέλουν να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους, να αγγίξουν, να λερωθούν, να παρατηρήσουν, να πειραματιστούν, να μουτζουρωθούν!

Στην καθημερινότητα τους, η αλήθεια είναι πως εμείς οι μαμάδες δε θέλουμε να λερωθούν. Όμως, η αισθητηριακή εμπειρία τους δίνει τη δυνατότητα να καταλάβουν πώς τα πράγματα αισθάνονται, μυρίζουν και γεύονται και υποστηρίζει τη σωματική τους ανάπτυξη.

Το ελεύθερο παιχνίδι ενθαρρύνει την περιέργεια, τη φαντασία και τον πειραματισμό του παιδιού και ασκεί καλή συγκέντρωση, ενώ υποστηρίζει την ανάπτυξη της γλώσσας, τη γνωστική ανάπτυξη, τις καλές κινητικές δεξιότητες, τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων και την κοινωνική αλληλεπίδραση.

Στο εργαστήριο, τα παιδιά είναι ελεύθερα να δημιουργήσουν ό,τι επιθυμούν. Με ένα πανί στο πάτωμα, αφήνουμε τα μωρά μας με πρόχειρα ρούχα να πειραματιστούν με τα υλικά που θα δοθούν. Αφήνουμε να μουτζουρωθούν, να λερωθούν, να γίνουν αυτό που η φύση τα έχει κάνει να είναι: Ελεύθερα δημιουργικά παιδιά!

Η καθοδηγός του εργαστηρίου κατευθύνει τα παιδιά να ανακαλύψουν το κάθε υλικό και να μη διστάσουν να το χρησιμοποιήσουν, μέσα σε ένα απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον.

Τα υλικά μας είναι φτιαγμένα με αγάπη, τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι από αλεύρι, νερό και χρώμα ζαχαροπλαστικής. Πινέλα και εργαλεία ζωγραφικής, καθώς και υλικά που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια είναι απολύτως κατάλληλα για την ηλικία.

Το εργαστήριο έχει διάρκεια 50 λεπτών. Σε περίπτωση που το παιδί δε νιώθει καλά ή άνετα με αυτό που δοκιμάζει, βρισκόμαστε όλοι εκεί είτε να το καθοδηγήσουμε στη δημιουργία, είτε να απομακρυνθεί και να μη συνεχίσει, γιατί στόχος μας είναι πάνω από όλα το παιδί να νιώθει καλά και να μη δημιουργηθούν αρνητικά συναισθήματα.

Συντονίζει η παιδαγωγός και εικαστική θεραπεύτρια Θεοδώρα Παπαναστασοπούλου.
Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής μέχρι 1/6 και πληροφορίες στα τηλ: 6976267001 (Θεοδώρα), 6972518676 (Νάνσυ).

Τα παιδιά  και εσείς να είστε ντυμένοι με άνετα και πρόχειρα ρούχα και να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα για την αλλαγή του μωρού.

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More