Επιστροφή στην Κανονικότητα

Μία παράσταση χορού όπου οι χορεύτριες και ηθοποιοί της παράστασης ερμηνεύουν ,υπό τους ήχους ηχογραφημένων γεγονότων, τα ίδια τα γεγονότα, με λόγο και κίνηση.
Η παράσταση διαπραγματεύεται ως θέμα την ασφυξία των σωμάτων, που βιώνουν τον εγκλεισμό της πανδημίας, της καραντίνας, του πριν, αλλά και του μετά, και με την προσαρμογή τους υπαρξιακά σε μια νέα όσο και παλαιά συστημική πραγματικότητα που τους περιβάλλει, μαθαίνουν να περπατούν ξανά και ξανά, σε βηματισμούς παράλογους – όσο και και οικείους μέσα στο διηνεκές της ανθρωπότητας, ενώ προσπαθούν να επιβιώσουν και να αναπνεύσουν αυτή την Κανονικότητα.

Στην παράσταση ακούγεται απόσπασμα από το έργο του Ιονέσκο “Το παιχνίδι της σφαγής” , που έχει σαν θέμα μία ξαφνική επιδημία που αφανίζει μία πόλη και τις κοινωνικές της επιπτώσεις, αποσπάσματα από κείμενο της Darinka Montico γραμμένο με αφορμή την πανδημία, αποσπάσματα από το θεατρικό έργο Μάουζερ του Χ. Μίλερ, και αποσπάσματα από την αγόρευση στη δίκη της Χρυσής Αυγής του Θανάση Καμπαγιάννη “Με τις μέλισσες ή με τους λύκους”.
Επίσης ακούγονται αποσπάσματα από ειδησεογραφία ελληνικών και ξένων καναλιών, και αποσπάσματα της εκπομπής thepressproject, όπως όλα αυτά έχουν δημοσιοποιηθεί και διατίθενται στο YouTube.

Σκηνοθεσία/Χορογραφία: Όλγα Σπυράκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Πέπη Παπαδοπούλου
Σκηνογράφος/Ενδυματολόγος: Χαριλένα Καραβότα
Σχεδιασμός φωτισμού: Ζέτα Σπυράκη
Μουσική Σύνθεση: Βαγγέλης Μουρελάτος
Rehearsal director : Jannick Moth

Χορεύτριες/Ηθοποιοί:
Ειρήνη Αγγελοπούλου
Κατερίνα Ηλιοπούλου
Ανναθαλία Καράμπελα
Μαρία Κίκινα
Νίκολα Μικέλη
Κωνσταντίνα Ντιναπόγια
Πέπη Παπαδοπούλου
Κατερίνα Σοφοτάσιου
Δώρα Τσάγκα
Βίβιαν Τριανταφυλλοπούλου

Live act: Βαγγέλης Μουρελάτος

Πέμπτη 3 Σεπτεμβριου 2020
21.30
Αίθριο Παλαιού Νοσοκομείου
Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2020

Ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη τον Μίλτο Νίκα και την ΑΜΚΕ Σπινθήρας, καθώς και τη Σχολή Χορού Ρούλα Μαυριοπούλου, την Ακαδημία Χορού – Dance Academy / DANCE A και τους X-Saltibagos.

Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται 45′ πριν την έναρξη της παράστασης στην είσοδο.
Είσοδος ελεύθερη.

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More