«Επικοινωνία μέσω χρωμάτων», έκθεση στον «Παλίσσανδρο»

«Είμαι αυτιστικός. Μπορεί να μην επικοινωνώ πολύ καλά μαζί σας, αλλά καταλαβαίνω πολύ καλά ότι η ζωγραφική μου εξελίσσεται διαρκώς και αρέσει σε πολλούς ανθρώπους. Γι’ αυτό το λόγο είναι ώρα να τη δει πιο πολύς κόσμος…».

Με αυτά τα λόγια ο Γεράσιμος Ιωάννης προσκαλεί τους Πατρινούς στα εγκαίνια της πρώτης του ατομικής έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Επικοινωνία μέσω χρωμάτων» την ερχόμενη Παρασκευή 25/1 στην Αίθουσα Τέχνης «Παλίσσανδρος», Ερμού 8.

Την έκθεση που τελεί υπό την αιγίδα της παιδικής πινακοθήκης Ελλάδας έχει επιμεληθεί η Ελένη Σταθοπούλου.

Ο Γεράσιμος Ιωάννης γεννήθηκε στις 18/2/2003. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στα Λεχαινά και φοιτά στην Β’ Γυμνασίου στο Γυμνάσιο Λεχαινών.

«Ο αυτισμός δεν μου επιτρέπει να μιλάω πολύ καλά και ίσως καμιά φορά να δυσκολεύομαι στην επικοινωνία με τους άλλους. Παρόλα αυτά, μου έχει χαρίσει την ικανότητα να έχω πολύ καλή οπτική αντίληψη και μέσα από τη ζωγραφική να μπορώ να εκφράζομαι και να επικοινωνώ με τους άλλους γύρω μου», αναφέρει.

Αναφορικά με την αγάπη του για τη ζωγραφική, επισημαίνει πως αυτή την ώθησε στο να συμμετάσχει στην 1η Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής που διοργάνωσε η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας και ήταν ανάμεσα στους 60 διακριθέντες από 20.890 συμμετοχές έργων από την Ελλάδα την Κύπρο και τις χώρες της ομογένειας. Η έκθεση των διακριθέντων έργων και η τελετή βράβευσης έγιναν στις 20/10/2018 στο πλαίσιο των Ολυμπίων 2018 στο Ζάππειο Μέγαρο. Επίσης, κατέκτησε μια ακόμα διάκριση απο τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής που διοργάνωσε η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας σε συνεργασία με το ιδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» με θέμα: «Τα παιδιά ονειρεύονται το μέλλον και υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ακόμα μια διάκριση ήρθε το Δεκέμβριο του 2018 όπου κατάφερε να διακριθεί στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό “Ζωγραφίζουμε την χριστουγεννιάτικη κάρτα της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας” που διοργάνωσε η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας αλλά και να εκπροσωπήσω τη χώρα στην kid’s Xmas Star Biennale 18-19. Το έργο του έγινε ευχητήρια κάρτα σε ψηφιακή μορφή, ενώ και άλλες δημιουργίες του είναι υποψήφιες για άλλους διαγωνισμούς.

Η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 8 Φεβρουαρίου και ώρες καταστημάτων 10:00-14:00 και 18:00-21:30.

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More