Ένας πανέμορφος “πλανήτης” νερού και πλατάνων στην Αχαϊα (video)

Το πιο μαγευτικό πλατανόδασος της Ελλάδας σε ένα ασύγκριτης ομορφιάς χωριό.
Με υψόμετρο 697 μέτρα και χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από το πανέμορφο πλατανοδάσος των πηγών του Αροάνιου ποταμού, το Πλανητέρο είναι γνωστό για τους πολλούς νερόμυλους και τα ιχθυοτροφεία που διαθέτει.Image
Αν και λένε ότι κάθε εποχή είναι όμορφη στο Πλανητέρο, το καλοκαίρι και το Φθινόπωρο, το χωριό έχει ένα χρώμα αλλιώτικο. Το απίστευτο δάσος με τα υπεραινώβια πλατάνια (σε κάποια παλιά η διάμετρος του κορμού φτάνει τα 4 μέτρα), οι νεροτριβές -η μια από τις οποίες ακόμα λειτουργεί -και οι πηγές του Αροάνιου ποταμού με τα νερά που αναβλύζουν μέσα από τα βράχια κάνουν το Πλανητέρο αγαπημένο προορισμό ακόμη και για μονοήμερη εκδρομή.
Η περιοχή του Πλανητέρου βρίσκεται εντός της περιοχής Natura 2000 «Όρος Χελμός και ύδατα Στυγός». Το μεγαλύτερο μέρος του πλατανόδασους ανήκει στο δασαρχείο Καλαβρύτων και στην ένωση Μύλων, Νεροτριβών και Ιχθυοτροφείων του Πλανητέρου.

DSCN3170

Στην περιοχή λειτουργούν ταβέρνες που σερβίρουν κυρίως πέστροφα από τα τοπικά ιχθυοτροφεία που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε. Πρωτοτυπήστε με ένα γευστικότατο γεύμα με πέστροφές και σολομούς του. Στην περιοχή αναζητήστε και αγοράστε τα  εξαιρετικής ποιότητας  καρύδια, που έχουν ποτιστεί από τα  νερά του Αροανίου ποταμού. Σε μικρή απόσταση από το Πλανητέρο, υπάρχουν ωραία χωριά με σημαντικά αξιοθέατα και ένα κομμάτι παλιού Μοριά, που αξίζει να γνωρίσετε. Πολύ κοντά βρίσκεται η Κλειτορίας, σημαντικός εμπορικός και συγκοινωνιακός κόμβος για την ευρύτερη περιοχή.

Απολαύστε το video

 

Πηγές : http://ww.nikost.gr,  enastronkalavrita.wordpress.com

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More