Ένας κρυφός παράδεισος κοντά στη Πάτρα (video)

Ένα από τα ομορφότερα μέρη της ορεινής Αχαΐας που κεντρίζει το ενδιαφέρον των περιηγητών και των επισκεπτών είναι οι πανέμορφοι καταρράκτες του Αγίου Ταξιάρχη, στη Άνω Βλασία Καλαβρύτων.

Πρόκειται για τους καταρράκτες του ποταμού Σελινούντα που, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Παυσανίας, πηγάζουν από τον ποταμό Ερύμανθο και χύνεται στον Κορινθιακό. Οι καταρράκτες, (στην πραγματικότητα ένας διπλός καταρράκτης) βρίσκεται στο τέλος του φαραγγιού, όταν το ποτάμι μοιάζει να μπαίνει σε μία σπηλιά.

Είναι το σημείο που ενώνονται τα νερά, πέφτοντας με ορμή σε μία λίμνη για να ενωθούν και πάλι με τον Σελινούντα, ενώ δίπλα από το όλο σκηνικό υπάρχει ένα μυστήριο σπήλαιο που σύμφωνα με ερευνητές έχει υπόγειες λίμνες και όσοι το έχουν επισκεφτεί μιλούν για φοβερές εικόνες που δύσκολα θα συναντήσει κανείς κάπου αλλού.

Η εικόνα είναι υποβλητική με τη λεπτή ομίχλη από τους ψεκασμούς των καταρρακτών να υγραίνει την ατμόσφαιρα, το φως να παιχνιδίζει με τις σταγόνες ξετρυπώνοντας την οροφή του σπηλαίου και τα νερά να διεκδικούν από την πέτρα την κυριαρχία του τόπου.

Πρόκειται σίγουρα για το πιο επιβλητικό θαύμα της ανωβλασίτικης φύσης. Το μέρος είναι αρκετά δυσπρόσιτο, 46 χιλιόμετρα μακριά από την Πάτρα, δίπλα στο υπέροχο χωριό της Άνω Βλασίας Καλαβρύτων.

Ένα υπέροχο μέρος με εικόνες μαγικές, γεμάτες χρώματα και ήχους ξεχασμένους αλλά συνάμα μελωδικούς που σαν άλλες σειρήνες μας προτρέπουν να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο της καθημερινότητας ενώ ο συνδυασμός του ορεινού τοπίου με την άγρια ομορφιά της φύσης της περιοχής σου δίνει μια εικόνα μοναδική.

Οι καταρράκτες του Αγίου Ταξιάρχη αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για την ελληνική μυθολογία αφού από εδώ πέρασε η Καλλιστώ και όλες οι νύμφες της Άρτεμης και λούστηκαν γυμνές στη σκιερή δροσιά.

Εξάλλου, από εδώ πέρασε ο Πάνας με τη δική του οργιώδη συνοδεία μεθυσμένη από τα φοβερά κρασιά της περιοχής.

 

Πηγή :tromaktiko.gr

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More