Ένα video που θα σε βάλει σε σκέψεις

Κορονοϊός: η κατάσταση που μας έφερε αντιμέτωπους με μία νέα πραγματικότητα, διαφορετική από αυτή που είχαμε συνηθίσει έως τώρα. Ήρθε κάτι αόρατο και έβαλε τα πάντα στη θέση τους.

Ξαφνικά μειώθηκαν τα καύσιμα, η ρύπανση.

Οι άνθρωποι έχουν τόσο ελεύθερο χρόνο που δεν ξέρουν καν τι να τον κάνουν, οι γονείς είναι με τα παιδιά τους στo σπίτι, η δουλειά δεν είναι πλέον προτεραιότητα, τα ταξίδια και η αναψυχή, επίσης.

Ξαφνικά, σιωπηλά γυρίζουμε μέσα μας, καταλαβαίνουμε την αξία της λέξης αλληλεγγύη.

Σε μια στιγμή συνειδητοποιούμε ότι είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα, πλούσιοι και φτωχοί. Και ότι τα ράφια είναι άδεια και τα νοσοκομεία γεμάτα.

Τα χρήματα και η ασφάλιση υγείας δεν έχουν καμία σημασία. Στο γκαράζ ή στο parking βρίσκονται και τα ακριβά, μα και τα φθηνά και παλιά αυτοκίνητα. Χρειάστηκαν μόνο λίγες μέρες για να καταλάβουμε την κοινωνική ισότητα, που φαινόταν ως μακρινή ουτοπία.

Ο φόβος εισέβαλε σε όλους.

Ας μας χρησιμεύσει αυτό τουλάχιστον για να συνειδητοποιήσουμε την αδυναμία του ανθρώπου. Μα απόψε, πριν κοιμηθούμε, ας σκεφθούμε πως θα επιστρέψουμε εκεί έξω.

Θα αγκαλιαστούμε ξανά και θα βρεθούμε όλοι μαζί.

Όλα θα είναι μια ανάμνηση και η ομαλότητα θα φαίνεται σαν ένα αναπάντεχο και όμορφο δώρο.

Θα αγαπήσουμε όλα όσα φαίνονταν ανιαρά ή μάταια μέχρι σήμερα.

Ένα video που θα σας βάλει σε σκέψεις

 

 

Πηγή: https://frapress.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: https://frapress.gr

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More