Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Patrinorama.com

Αρχική Πάτρα Ένα σύγχρονο θέατρο "γεννήθηκε" εν μέσω καραντίνας στην αχαϊκή πρωτεύουσα

Ένα σύγχρονο θέατρο “γεννήθηκε” εν μέσω καραντίνας στην αχαϊκή πρωτεύουσα

Πώς οι παλιές σταφιδαποθήκες μετατράπηκαν σε ένα σύγχρονο θέατρο ;

Το νέο θέάτρο της Πάτρας

Ένα σύγχρονο θέατρο 250 θέσεων με εκπληκτική θέα στη θάλασσα γεννήθηκε εν μέσω καραντίνας στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Το νέο θέατρο της Πάτρας ονομάζεται όροφως και δεν είναι ορθογραφικό λάθος! Το νέο κέντρο τεχνών στην Πάτρα, που παίζει με το φως – εξ’ ού και το όνομά του – είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό. Ο νέος χώρος που στεγάζεται στον δεύτερο όροφο του ιστορικού νεοκλασικού κτιρίου όπου βρίσκονταν κάποτε οι σταφιδαποθήκες του Βουρλούμη, φιλοδοξεί να γίνει το νέο τοπόσημο πολιτισμού της πόλης.

Το νέο θέάτρο της Πάτρας

Η αρχιτέκτων Σοφία Δέλγα διαμόρφωσε τον χώρο, υιοθετώντας μια μινιμαλιστική προσέγγιση, επιδιώκοντας παράλληλα τη σύνδεση του παρόντος με το παρελθόν, διατηρώντας τη βιομηχανική αισθητική του χώρου. Τα μεγάλα ανοίγματα που διατρυπούν το πέτρινο κέλυφος του κτιρίου, αφήνουν το φως να εισχωρήσει στο εσωτερικό, ενισχύοντας την ιδέα για την ονομασία του χώρου «όροφως». Το φουαγιέ στραμμένο προς τη θέα του θαλάσσιου τοπίου, υποδέχεται τους θεατές, συντροφεύοντάς τους με τις μελωδίες του πιάνου που δεσπόζει στον χώρο. Περνώντας στην πλατεία όπου διαθέτει θέσεις για 250 άτομα τουλάχιστον, τα όρια με τη σκηνή εξαϋλώνονται, δίνοντας την αίσθηση στον θεατή ότι αποτελεί μέρος της παράστασης.

Ένα νέο θέατρο γεννιέται στο κέντρο της Πάτρας | tanea.gr

Το θέατρο όροφως ως ένας πρωτοπόρος χώρος πολλαπλών δράσεων θα φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, μαθήματα θεάτρου, χορού, μουσικής,, σεμινάρια, παρουσιάσεις βιβλίων κι άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Όλες οι δράσεις θα ενισχυθούν με την παρουσία σημαντικών συνεργατών και διδασκάλων όπως: Ιόλη Ανδρεάδη, Παναγιώτα Δερβίση, Νίκη Καρακώστα, Χρήστο Καρασαββίδη, Λούκια Μιχαλοπούλου, Παρθενόπη Μπουζούρη, Άντζελα Μπρούσκου, Ένκε Φεζολλάρι, κ.ά.

Το όραμα της Ελένης Καραμούζη του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από το θέατρο όροφως, για έναν νέο χώρο που θα συνδράμει στην πολιτιστική εξέλιξη του τόπου, δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, χωρίς τη βοήθεια της εταιρείας Αστήρ. Οι κύριοι Παπανικολόπουλοι-Καυκαλιά στήριξαν το εγχείρημα, πιστεύοντας πως εν καιρώ δυσκολιών το φως μπορεί να διαλύσει το σκοτάδι.

Πάτρα: Ένα ολοκαίνουργιο θέατρο στην πόλη

Πηγή: https://anagnostis.org

Most Popular