Ένα χωριό των Καλαβρύτων “πνιγμένο” στο πράσινο (video)

Έχουμε πολλά χωριά στην Ελλάδα τα οποία κατά τη γνώμη μου είναι παράδεισοι. Ένα από αυτά είναι άγνωστο στους περισσότερους και είναι χτισμένο μέσα στην πέτρα και στα έλατα.

Σχετική εικόνα

Η Βλασία Καλαβρύτων είναι ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο. Αυτό που θα σε εντυπωσιάσει είναι το πράσινο που επικρατεί παντού, τα όμορφα διατηρημένα πέτρινα σπίτια, οι καταρράκτες, αλλά και τα πετρόκτιστα γεφύρια με τα νερά που νομίζεις ότι είναι σκηνικό από παραμυθένια ταινία.

Αποτέλεσμα εικόνας για βλασία καλαβρύτων

Αν κάποιος αγαπάει την πεζοπορία, η επίσκεψή του στο χωριό θα φαντάζει όνειρο καθώς μπορεί να κάνει υπέροχες πεζοπορίες στο βουνό και στα δρομάκια που υπάρχουν τριγύρω έξω από το χωριό, αλλά και να απολαύσει τοπικούς μεζέδες και πιάτα στις ταβέρνες που υπάρχουν, τόσο στην Άνω Βλασία, όσο και στην Κάτω Βλασία.

Σχετική εικόνα

 

Αποτέλεσμα εικόνας για βλασία καλαβρύτων
Μπορεί το «άγνωστο» αυτό πανέμορφο χωριό να μην είναι ξακουστό, ωστόσο οι κάτοικοι πέρα από την γεωργία και την κτηνοτροφία που είναι οι κύριες απασχολήσεις τους, τα τελευταία χρόνια έχουν ρίξει βάρος και στον τουρισμό και μάλιστα με ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο τρόπο.

 

Σχετική εικόνα

Μονή Αγίου Νικολάου Βλασίας

Η ιστορική μονή του Αγίου Νικολάου ξεχωρίζει για την εντυπωσιακή τοποθεσία της, στην κορυφή μιας παρυφάδας του Ερύμανθου.  Όπως ακριβώς και με την Άνω Βλασία, είναι άγνωστο το πότε ακριβώς χτίστηκε. Εκτιμάται, όμως, ότι ιδρύθηκε στα μέσα του 10ου αιώνα, όπως και το άλλο ιστορικό μοναστήρι της ευρύτερης περιοχής, η Αγία Λαύρα. Πρόκειται για γυναικεία κοινοβιακή μονή. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η Μονή έχει βρεθεί στο επίκεντρο εχθροπραξιών κατά τη διάρκεια τόσο της Επανάστασης του 1821 όσο και του πρόσφατου Εμφύλιου Πολέμου.

Αποτέλεσμα εικόνας για βλασία Μονή Αγίου Νικολάου Βλασίας

Σχετική εικόνα

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλοντας να φύγουν μακριά από το άγχος της καθημερινότητας στην πόλη, επιλέγουν την Βλασία για μικρές αποδράσεις. Υπάρχουν άλλωστε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για την διαμονή τους.

Απολαύστε το video

 

Πηγή : https://www.aixmi.gr/

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More