Εδώ μόνασε ο Άγιος Γερασιμος πριν παει στην Κεφαλονιά! (pics)

Στα Χανιά και συγκεκριμένα στο χωριό Μόδι του δήμου Πλατανιά βρίσκεται το σπήλαιο του Αγίου Γερασίμου που μόνασε  για δύο χρόνια από το 1548, πριν πάει στην Κεφαλονιά και ακολουθήσει την πορεία που όλοι ξέρουμε.

Το σπήλαιο βρίσκεται στην πλαγιά ενός λόφου μέσα σε ένα αρχαίο ελαιώνα σε ένα πραγματικά παραδεισένιο τοπίο. Αξίζει να σημειωθεί πως έχει κάνει μια πολύ καλή δουλειά ο δήμαρχος του Πλατανιά και έχει προστατέψει αλλά και αναδείξει την περιοχή ως οικολογικό και θρησκευτικό πάρκο.


Ο περιποιημένος σήμερα σπηλαιώδης και βραχοσκεπής ναός που γύρω του υπάρχουν απομεινάρια από παλιά κελιά και στην είσοδό του δεσπόζει μια τεράστια λαξευτή πέτρινη γούρνα, από όπου σύμφωνα με την παράδοση, ο Άγιος έπινε νερό το οποίο συγκέντρωνε η γούρνα από τη σταγονοροή ενός σταλακτίτη του σπηλαίου, σήμερα είχε την τιμητική του.

‘Οπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, οι Πλατανιώτες γιορτάζουν και δοξάξουν τον περαστικό από τα μέρη τους Άγιό  τον νέο ασκητή όπως τον αποκαλούν και φυσικά, μετά τη λειτουργία στήνουν  το καθιερωμένο τους κρητικό τσιμπούσι με ντόπια εδέσματα παραδοσιακά φαγητά, ψησταριές, κρασιά και τσικουδιές και μην τολμήσεις να φύγεις χωρίς να τιμήσεις το τραπέζι τους…
Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, χρόνια πολλά στο όμορφο νησί μας, χρόνια πολλά σε όλους τους Κεφαλονίτες. Υγεία και προκοπή στα σπιτικά μας!

Πηγή : https://kefaloniamagazine.gr/

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More