«Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες» από την ομάδα Κοπέρνικος στο θέατρο act

Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες

από την ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ | στο θέατρο act

Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου στις 12 το πρωί.

Η καλλιτεχνική ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, γνωστή για τις παραστάσεις της στο Μέγαρο Μουσικής και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, παρουσιάζει στην Πάτρα το έργο της «Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες» για δύο μόνο παραστάσεις στο θέατρο Act το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου στις 12 το πρωί.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ομάδας, η οποία παρουσιάζεται φέτος για 4η συνεχή χρονιά με sold out εμφανίσεις στο «Θέατρο Το τρένο στο Ρουφ» της Αθήνας.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ένας πρίγκιπας που σταματά ξαφνικά να τρώει και να μιλάει, φέρνει τους δυο καλύτερους μάγειρες του βασιλείου στην αυλή ενός αυταρχικού Βασιλιά, με τη διαταγή να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ετοιμάσουν για τον πρίγκιπα το ωραιότερο γεύμα. Η συνεργασία, όμως, ανάμεσά τους μοιάζει αδύνατη, το χάσμα μεταξύ τους τεράστιο και η θέση του βασιλικού μάγειρα, που περιμένει τον νικητή, μία και μοναδική! Μα, τι επιτέλους τραβάει η όρεξη του πρίγκιπα; Όταν τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο, θα ταξιδέψουν στη Χώρα της Σκέψης, όπου οι σκέψεις όλων (ακόμα και των ίδιων των παιδιών-θεατών της παράστασης!) πετάνε στον αέρα και ακούγονται δυνατά. Από αυτό το παράξενο και μαγικό μέρος όμως κανείς δεν μπορεί να φύγει αν δεν μάθει πρώτα… να ακούει!

Η φιλία, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η αξία της συνεργασίας είναι θέματα που θίγονται στο νέο αυτό έργο. Πώς μπορούν άνθρωποι με διαφορετικά πιστεύω και κουλτούρα να συνεργαστούν, απαλλαγμένοι από χρόνιες προκαταλήψεις που έχουν ο ένας για τον άλλον; Πώς γίνεται ό,τι φαντάζει ακατόρθωτο για τον έναν, να λύνεται ως δια μαγείας όταν αποφασίζουν να συνεργαστούν τέσσερα χέρια και δυο μυαλά; Το έργο πραγματεύεται, επίσης, την αναγκαιότητα να ακολουθεί κανείς τα όνειρά του και τις πραγματικές του επιθυμίες, από τις οποίες όμως μας αποπροσανατολίζει ο διαρκής ο ανταγωνισμός και η πίεση να είμαστε πάντα και σε όλα οι καλύτεροι….

Πέρα από τα εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά, από την παράσταση δεν λείπει το χιούμορ, η πρωτότυπη μουσική, το ζωντανό τραγούδι και το έξυπνο θεατρικό κείμενο της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, που πάντα γοητεύει μικρούς και μεγάλους θεατές!

Το έργο, μετά την επιτυχία του, κυκλοφόρησε στο ομώνυμο βιβλίο των εκδόσεων Παπαδόπουλος, ενώ συγγραφείς του Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη έχουν πρόσφατα τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου και με την σπάνια διεθνή διάκριση White Ravens.

Η παράσταση προβάλλεται και στο site του Υπουργείου Παιδείας.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της παράστασης: http://bit.ly/2iXpqMf

Παίζουν: Αντώνης Γουγιός, Δημήτρης Δημητρόπουλος, Ιωάννης Μυστακίδης

Κείμενο-Μουσική-Στίχοι: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη

Σκηνοθεσία-Σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου, Ελισσαίος Βλάχος

Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες από την ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ | στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65)

Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Απριλίου στις 12:00

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ προπώληση στο ταμείο του θεάτρου 8 ευρώ την ημέρα της παράστασης                                                                                                                                         Πληροφορίες-κρατήσεις: 2610 272037, 6936 122263

Την Πέμπτη 11 Απριλίου θα γίνουν 2 επιπλέον παραστάσεις του έργου ειδικά για σχολεία, στον Πολυχώρο Royal στις 09:00 και στις 10:45, με εισιτήριο 4 ευρώ.

Για πληροφορίες και κρατήσεις: 6985 028588, Ελένη Οικονόμου.

 

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More