Διπλωματικές παραστάσεις της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Διπλωματικές παραστάσεις της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Silence παράσταση χορού

Εκπαιδευτικός Χώρος Μπάρρυ (Σανταρόζα 7 & Καρόλου) 

 

Η Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, όπως κάθε χρόνο, τον Ιούνιο παρουσιάζει τις διπλωματικές παραστάσεις των τελειόφοιτων σπουδαστών της στο κοινό της πόλης. Στόχος μας είναι όχι μόνο να παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα της δουλειάς που γίνεται στη Σχολή, αλλά και να προσφέρουμε στο κοινό τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με διαφορετικούς δραματουργούς, θεατρικά είδη, αισθητικές και μεθόδους θεατρικής πρακτικής.

Μετά την Αγγέλα του Γιώργου Σεβαστίκογλου που παρουσιάστηκε με επιτυχία στο Θέατρο Μπάρρυ σε διδασκαλία Δημήτρη Ήμελλου, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μια παράσταση χορού με τίτλο SILENCE ǀ ΣΙΩΠΗ που πραγματεύεται τηματαιόπονη προσπάθεια του ανθρώπου να κατακτήσει το σκοτάδι. Η χορογραφία είναι του Έντγκεν Λάμε, ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα.

Συνεχίζουμε με τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου, μια παράσταση που το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει στο Ανοιχτό Θέατρο της Κρήνης. Η παράσταση έχει θέμα την αντίσταση σε κάθε αυθαίρετη εξουσία και η διδασκαλία είναι του Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις που τα τελευταία χρόνια έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις Αρχαίου Δράματος στην Επίδαυρο και τα ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας.

Ο κύκλος των διπλωματικών παραστάσεων κλείνει για φέτος με τα Κομμάτια Έρωτα απ’ τον Σαίξπηρ σε διδασκαλία του ευρηματικού ηθοποιού και δασκάλου Νίκου Γιαλελή.  Κομμάτια από διαφορετικές κωμωδίες και τραγωδίες του Άγγλου βάρδου ενώνονται στη σκηνή με κοινό κλειδί τον Έρωτα.

Περιμένουμε το θεατρικό και το νεανικό κοινό της πόλης να αγκαλιάσει την πρoσπάθειά μας, προσδοκώντας να του προσφέρουμε παραστάσεις υψηλού επιπέδου.

Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις είναι ελεύθερη κατόπιν τηλεφωνικής κρατήσεως (2610 623730) . Μετά το τέλος των παραστάσεων θ’ ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές και τους ηθοποιούς για όσους θεατές το επιθυμούν.

Ευχαριστούμε θερμά τον φωτογράφο ΛεονάρδοΡούβαλη για την επαγγελματική του στήριξη στη δημιουργία αφίσας των διπλωματικών παραστάσεων.

 

 

Πληροφορίες:

Τηλέφωνο Κρατήσεων 2610 623730 (12:00-15:00)

 

Παραστάσεις:

 

Silence παράσταση χορού

Εκπαιδευτικός Χώρος Μπάρρυ (Σανταρόζα 7 & Καρόλου)

Σάββατο 15 Ιουνίου στις 21:30 & 22:45 /Κυριακή 16 Ιουνίου στις 21:30 & 22:45

 

Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου

Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης

Παρασκευή 21 Ιουνίου 21:30 / Σάββατο 22 Ιουνίου στις 21:30 / Κυριακή 23 Ιουνίου στις 21:30

Κομμάτια έρωτα απ’ τον Σαίξπηρ  

Εκπαιδευτικός Χώρος Μπάρρυ (Σανταρόζα 7 & Καρόλου)

Σάββατο 29 Ιουνίου στις 17:00 & 21:00 / Κυριακή 30 Ιουνίου στις 17:00 & 20:00

Είσοδος ελεύθερη

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More