Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: “Οι μούσες που αγάπησα”

Μια μουσικοποιητική παράσταση, όπου η μελοποιημένη ποίηση του Κ. Παλαμά βρίσκεται σε αντιστικτικό  διάλογο με ποιήματα και κείμενα που μαρτυρούν τη σχέση του ποιητή με τη «Γυναίκα-Μούσα», η οποία αποτελεί και ένα από τα κυρίαρχα θέματα της ποίησής του, φιλοξενεί την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας.

Πρόκειται για τη νέα συνθετική δουλειά του  Σάκη Παπαδημητρίου πάνω στην ερωτική ποίηση του Κωστή Παλαμά, που γίνεται αφορμή και πρόκληση για  μια ιδιαίτερη συνεργασία  με το καταξιωμένο πατρινό γυναικείο μουσικό σύνολο  A Companhia Artistica  με υπεύθυνη την πιανίστα Μαρία Νικολοπούλου, ερμηνεύτρια τη σοπράνο Πόλυ Νικολοπούλου, τη Φωτεινή Γεροπούλου στο βιολί, την Ευγενία Κοΐνη στο  φλάουτο και την Κωνσταντίνα Σέλληνα στο βιολοντσέλο.

    Στην  αναζήτηση ενός κοινού μουσικού τόπου  συνέβαλε με τις ενορχηστρώσεις της, η ΄Ασπα Παπαδημητρίου, ενώ η συγγραφέας Μαρία Παναγιωτακοπούλου δημιούργησε πάνω σε δικό της κείμενο μια πρωτότυπη  μουσική  παράσταση καταδεικνύοντας τη σχέση του Παλαμά με τη γυναίκα «Μούσα»,  που, χαρίζοντάς του την έμπνευση, του συμπαραστάθηκε στον διαρκή αγώνα του με τη φθορά , τον μαρασμό και τον θάνατο.

   

    Μελοποιημένα ποιήματα, κείμενα  και θεατρικοί διάλογοι  συνθέτουν  ένα ιδιαίτερο  μουσικό θεατρικό αναλόγιο με τους ηθοποιούς  Στέλιο Σοφό και  Ιωάννα Στεφανάτου στους  ρόλους του Κ. Παλαμά  και  της γυναίκας του Μαρίας Βάλβη και τη χορεύτρια Βασιλική Ζέρβα, στο ρόλο   της «γυναίκας-μούσας».

      Η παράσταση  κάνει την πρώτη της παρουσίαση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πάτρας 2019, ενώ θα παρουσιαστεί επίσης στις 26 Ιουλίου στην Ερμούπολη Σύρου, στις 22 Αυγούστου στο φεστιβάλ Σύμης και στις 26 Αυγούστου στο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΣΥΝΘΕΤΗΣ : ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

   ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: A  COMPANHIA  ARTISTICA:

Κείμενο-σκηνοθεσία: ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

    Ενορχηστρώσεις /παρτιτούρες : ΑΣΠΑ  ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    Χορογραφίες : ΧΟΡΟΠΟΛΙΣ  ΓαβριέλαΚαραζάνου

A  COMPANHIA  ARTISTICA

Πόλυ Νικολοπούλου:   Σοπράνο

Μαρία Νικολοπούλου:  Πιάνο

Φωτεινή Γεροπούλου:   Βιολί

Ευγενία  Κοΐνη:  Φλάουτο

Κωνσταντίνα Σέλληνα:  Βιολοντσέλο

Ηθοποιοί: Στέλιος Σοφός, Ιωάννα Στεφανάτου

   Χορεύει η Βασιλική Ζέρβα

   Φωτογραφίες : keylight photography

Τιμή εισόδου: 5 Ευρώ

ΣΗΜΕΙΑ  ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ 2019

ΤΑΜΕΙΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠΑΤΡΑΣ          ​​ΤΗΛ  2610 273.613

MUSIC STATION – ΣΤΟΛΛΑΣ

Ρήγα Φεραίου 34,                          ​ ​ΤΗΛ 2610 222.411

DISCOVER A.E.

Βούρβαχη 3 και Κορίνθου                ΤΗΛ  2610 624916

ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ ΟΠΤΙΚΑ

Μαιζώνος  92,​​      ​​ ​ΤΗΛ 2610 274.728

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ – Ε. και Π. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε.

Κορίνθου 270,​​        ​​​ΤΗΛ  2610 273.287

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More