Χριστουγεννιάτικη Ιστορία, του Ντίκενς

Η “Χριστουγεννιάτικη Ιστορία” του Ντίκενς
τα Χριστούγεννα στο Λιθογραφείον
Το κλασικό αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς, “Χριστουγεννιάτικη Ιστορία” (A Christmas Carol), σε μία θεατρική διασκευή για ενήλικες και παιδιά, θα παιχτεί από 14 Δεκεμβρίου έως 5 Ιανουαρίου στο θέατρο Λιθογραφείον.
Πρόκειται για τη νουβέλα του κορυφαίου Άγγλου μυθιστοριογράφου, Καρόλου Ντίκενς που ανέδειξε η βικτωριανή Αγγλία κι ενός από τους σπουδαιότερους σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπήρξε από τους σφοδρότερους επικριτές τόσο των ταξικών διαιρέσεων της αγγλικής κοινωνίας του 19ου αιώνα, όσο και της τεράστιας φτώχειας, την οποία σήμανε για μεγάλα τμήματα του πληθυσμού η Βιομηχανική Επανάσταση. Ο Ντίκενς είναι ο συγγραφέας των φτωχών, των ανήμπορων και των ξεγυμνωμένων.
Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ μισεί υπερβολικά τα Χριστούγεννα, τα θεωρεί πως είναι απάτη και μισεί ακόμη και όσους είναι χαρούμενοι τις γιορτές. Την Παραμονή των Χριστουγέννων, όταν ο Σκρουτζ πηγαίνει σπίτι του, το φάντασμα του πρώην συνεργάτη του, Τζέικομπ Μάρλεϋ, εμφανίζεται μπροστά του, προσπαθώντας να του εξηγήσει πως αν δεν αλλάξει τρόπο και στάση ζωής, θα έχει την ίδια κατάληξη με αυτόν. Τα τρία πνεύματα από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, θα επισκεφτούν τον γέρο τσιφούτη και ξεροκέφαλο Σκρούτζ και θα προσπαθήσουν να ζεστάνουν την καρδιά του, δείχνοντάς του τα λάθη στη ζωή του και προτρέποντάς τον να αλλάξει τη διαγραφόμενη πορεία του. Μια ιστορία που αγγίζει την ψυχή όλων, τρυφερή, οικογενειακή και μαγική.
Η παράσταση απευθύνεται τόσο σε ενήλικες όσο και παιδιά άνω των 10 ετών.

Διασκευή / Σκηνοθεσία / Εικαστικό περιβάλλον: Φιορέλα Μαστρόκαλου
Σκηνικά / Κοστούμια: Λάμπρος Ξύτσας
Μουσική επιμέλεια: Φιορέλα Μαστρόκαλου
Φωτισμοί: Ευσταθία Δρακονταειδή
Φωτογραφία: Αντώνης Αλεξάκης, Χρήστος Αντωνόπουλος
Τεχνική επιμέλεια ήχου: Χρήστος Αντωνόπουλος, Στράτος Γιαννατσής
Παίζουν: Gerard van Hattem , Αντώνης Γραβάνης, Αναστασία Μανόνα, Μυρτώ Ντζαμάρα, Λάμπρος Ξύτσας, Αντριάννα Σιδέρη, Γιάννης Σιδέρης, Θεοδότη Τάσση και στο ρόλο του Σκρουτζ ο Βασίλης Τάσσης.

Ειδικές ευχαριστίες στούς Βασίλη Καλαντζή, Ηρώ Κωστοπούλου

INFO
Παραστάσεις
Δευτέρα 23/12 21:30
Πέμπτη 26/12 21:30 / Παρασκευή 27/12 21:30 / Σάββατο 28/12 20:00 /
Κυριακή 29/12 12:00 & 20:00 / Δευτέρα 30/12 21:30
Παρασκευή 3/1 21:30 / Σάββατο 4/1 20:00 /
Κυριακή 5/1 12:00& 20:00

Εισιτήρια: 10€ (κανονικό), 8€ (φοιτητικό, πολυτέκνων, άνω των 65), 5€ (παιδικό, ατέλειες, ανέργων)
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2610 328394

Χορηγοί Επικοινωνίας του Θεάτρου Λιθογραφείον
ΤΕΤΑΡΤΟ tetartopress.gr / WAVE FM / ANT1 Radio

Χορηγός Θέατρου
Adonis City Hotel

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More