Χρήστος Θηβαίος-Φιλαρμονική Ορχ. Λουτρακίου στο Αρχαίο Ωδείο

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2019
Χρήστος Θηβαίος
Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου
Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας
Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 στις 21.30

Ο Χρήστος Θηβαίος, μια από τις ωραιότερες φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής, με ένα ευρύ φάσμα ερμηνευτικών δυνατοτήτων και σπάνια ευαισθησία, συμπράττει με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου υπό τη διεύθυνση του Πελοπίδα Μαυρόπουλου και μας χαρίζουν μια μοναδική παράσταση με κομμάτια από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και έργα από συνθέτες και τραγουδοποιούς που έχουμε αγαπήσει, σε εξαιρετικές, φρέσκες ενορχηστρώσεις για φιλαρμονική ορχήστρα, στο πλαίσιο του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας!
Μαζί τους στη σκηνή ο Χρήστος Νινιός που διαγράφει τη δική του αξιόλογη πορεία στο χώρου του Ελληνικού τραγουδιού και στο πιάνο ο Μάξιμος Δράκος.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου, με μισό αιώνα και πλέον συνεχή παρουσία και μουσική δράση, αποτελεί ένα πολιτιστικό θερμοκήπιο, με διακρινόμενη πολυσήμαντη καλλιτεχνική παρουσία εκτός των ορίων του Δήμου Λουτρακίου.
Από το 1961, έτος ιδρύσεως της, με διακεκριμένους καθηγητές (μέλη των μεγαλύτερων συμφωνικών ορχηστρών της χώρας) οι οποίοι διδάσκουν όλες τις ειδικότητες των πνευστών και κρουστών μουσικών οργάνων παράλληλα με τη διδασκαλία θεωρίας και σολφέζ, λειτουργεί ως μουσική σχολή, παρέχοντας έτσι μια ολοκληρωμένη και οργανωμένη κατά τις απαιτήσεις υψηλών προτύπων μουσική παιδεία σε ένα δυναμικό άνω των 200 μελών.
Η Φιλαρμονική με το πλούσιο ρεπερτόριο της που προέρχεται από όλα τα είδη μουσικής, καλύπτει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου και λαμβάνει μέρος σε αντίστοιχες άλλων πόλεων της Ελλάδας, σε γνωστά φεστιβάλ (Αθηνών, Κερκύρας, Καλαμάτας, Λευκάδας κ.τ.λ.) αλλά και στο εξωτερικό (Culture Center και Pickwick Theater, Σικάγο).

Συμπράτετι συχνά με σπουδαίους σολίστ της κλασικής μουσικής (Σπύρος Μουρίκης, Χρήστος Καλούδης, Ανίλντα Λιάκου, Ελπινίκη Ζερβού, Νίκος Στεφάνου, Κική Τροχάνη, Λουκία Σπανάκη κ.α.), ενώ στην καθιερωμένη «Βραδιά Πανσελήνου» του Αυγούστου στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ηραίου Βουλιαγμένης και όχι μόνο, έχουν συνεργαστεί μαζί της σημαντικά ονόματα της ελληνικής μουσικής. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Μελίνα Ασλανίδου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Γιάννης Κότσιρας, Χρήστος Θηβαίος κ.α.
Το 2013 σε συνεργασία με την χορευτική ομάδα Danza Flamenca Grupo η Φιλαρμονική παρουσίασε σε ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα την όπερα Carmen του Georges Bizet στο θέατρο Badminton, παραγωγή που επαναλήφθηκε το 2018, με μεγάλη επιτυχία στο Αλεξάνδρειο Μέγαρο Λουτρακίου.
Από τους πλέον στενούς συνεργάτες της Φιλαρμονικής είναι ο Αλέξης Κωστάλας, που παρουσιάζει πάντα τις παραστάσεις της.
Τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου από το 2010 διευθύνει ο διακεκριμένος αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος.

Σημεία Προπώλησης (ώρες καταστημάτων)
Music Station | Ρήγα Φεραίου 34 | Τηλ. 2610 222.411
Οπτικά Καραμούζης | Μαιζώνος 92 | Τηλ. 2610 221.989
Βιβλιοπωλείο Discover | Πατρέως 30 | Τηλ. 2610 624.916
Βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος» | Κορίνθου & Φιλοποίμενος | Τηλ. 2610 624.916
και & ηλεκτρονικά στην ticketservices.gr – τηλ. 210 7234567
Ticket Services: https://www.ticketservices.gr/event/xristos-thivaios-filarmoniki-loutrakiou-patra
Public Πάτρας: https://tickets.public.gr/event/xristos-thivaios-filarmoniki-loutrakiou-patra

Οργάνωση παραγωγής: ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΟΝ – ARTWAY

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More