Χίλντα : ένα plus size μοντέλο (φωτο)

Στην δεκαετία του 1950 γεννήθηκαν τα pin up girls, δηλαδή η ζωγραφισμένη εικόνα των γυναικών με καμπύλες που διακοσμούσαν τοίχους ως εικόνες μεγάλων ημερολογίων.
Παρόλο που η φράση “γυναίκα με καμπύλες” φέρνει στο μυαλό την Μέριλιν Μονρό και την Τζαίην Μάνσφηλντ, στην πραγματικότητα και οι δύο ηθοποιοί ήταν πολύ λεπτές. Επομένως στα ημερολόγια τοίχου με τα pin up girls δεν υπήρχε πουθενά καμία απεικόνιση της αληθινά γεμάτης σιλουέτας, με πλούσιες καμπύλες.
Ξαφνικά ο εικονογράφος Duane Bryers επινόησε την Χίλντα, μια αντισυμβατική γυναίκα.
Η Χίλντα δεν ήταν μόνο στρογγυλή παντού. Είχε άφτιαχτα φυσικά μαλλιά, ήταν αδέξια κι αστεία, της συνέβαιναν αμήχανες καταστάσεις, την έπιανε η βροχή στον δρόμο και γινόταν μούσκεμα με τα μαλλιά της ακόμα πιο απεριποίητα από το συνηθισμένο, κι όλη την ώρα ξάπλωνε κι έπαιζε, ενώ απεικονίστηκε και κακόκεφη, με μούτρα ή βαριεστημένη. Ήταν σαφέστατα εργένισσα και μόνιμη παρέα της ήταν ο σκύλος της και μικρά ζώα του δάσους.
Ναι, η Χιλντα ήταν μια γυναίκα κοντά στην πραγματική γυναίκα, τόσο από άποψη σιλουέτας, όσο και από άποψη συμπεριφοράς. Ίσως και γι αυτό να κέρδισε τις καρδιές των ανθρώπων και παρέμεινε στα ημερολόγια τοίχου από την δεκαετία του 1950 έως και την δεκαετία του 1980
Παρακάτω  μερικές από τις δημιουργίες του Ντουέιν Μπράιερς :

 

Πηγή: https://www.tilestwra.com/Νανά Παναγιωτοπούλου fb “PLUS SIZE BEAUTY”

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More