«Αριζόνα» του Χουάν Κάρλος Ρούμπιο

Το θέατρο  Λιθογραφείον (Μαιζώνος 172) παρουσιάζει από τις 21 Φεβρουαρίου το έργο ΑΡΙΖΟΝΑ του Χουάν Κάρλος Ρούμπιο σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου.

Το έργο αναφέρεται σε ένα ζευγάρι Αμερικανών, το οποίο συμμετέχει στο κρατικό πρόγραμμα για την αποτροπή εισόδου μεταναστών στη χώρα. Κάτω όμως από τον καυτό ήλιο της Αριζόνα ο Τζωρτζ και η Μάργκαρετ δεν βρίσκονται αντιμέτωποι με τους «εισβολείς μετανάστες » αλλά με την δική τους συναισθηματική έρημο, στη σχέση τους και στη ζωή τους, με αποτέλεσμα τα πράγματα να πάρουν απρόβλεπτη τροπή.

Άραγε πού θα τους οδηγήσει ο φόβος τους; Μέχρι πού μπορούν να φτάσουν χάνοντας την συναίσθηση της αξίας της ανθρώπινης ζωής;

Το έργο αν και γραμμένο το 2005 είναι πολύ επίκαιρο και προφητικό για το μέλλον που ακολούθησε έως και σήμερα, εάν αναλογιστούμε τα σχέδια για κατασκευή τείχους και συρματοπλεγμάτων στα σύνορα των κρατών και τις διαστάσεις που έχει λάβει το προσφυγικό ζήτημα.

Παίζουν: Ελένη Καραμούζη, Γεράσιμος Σοφιανός.

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Μάχη Αντωνοπούλου
Σκηνικά – Κοστούμια: Άγγελος Αγγελή
Μουσική: Γιώργος Δίπλας
Αφίσα : Σοφία Δέλγα
Φωτισμός: Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος
Φροντιστές: Κωνσταντίνος Μπαρούνης, Λεωνίδας Μπαρούνης
Επικοινωνία : Ελένη Κρητικού

Οργάνωση Παραγωγής: ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟ

ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟ: Μαιζώνος 175, Πάτρα
Ημέρες/ώρες παραστάσεων: Παρασκευή έως Κυριακή στις 21.15
Γενική είσοδος: 12 ευρώ/8 ευρώ μειωμένο
| Τηλ. Κρατήσεων: 6939835990, 2610328394

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More