Ανακαλύπτοντας την Αχαϊκή “Ριβιέρα”

Τα παράλια μεταξύ Αιγίου και Πάτρας έχουν αδιαμφισβήτητα πολλές ομορφιές ενώ κατά πολλούς είναι τα πιο – κοντινά στην Αθήνα – «νησιωτικά» παράλια της Πελοποννήσου.

Αίγιο, ο τόπος και τα μνημεία | in.gr

Ξεκινώντας από το Αίγιο αν θέλετε να κάνετε  λίγο μεγαλύτερη βόλτα μπορείτε να κινηθείτε προς τα ανατολικά όπου σε 3 χλμ θα συναντήσετε τον υδροβιότοπο της Αλυκής που είναι χαρακτηρισμένη ως περιοχή Natura φιλοξενώντας πάνω από 120 είδη πουλιών.

Εντυπωσιακά φλαμίνγκο στονυδροβιότοπο της Αλυκής Αιγίου

Προχωρώντας προς την Πάτρα και οδηγώντας δυτικά στην παλιά εθνική οδό θα βρούμε την παραλία της Άκολης με τα βαθιά και δροσερά νερά (σ.σ: έχει πάρει το όνομά της από τα νερά της που βαθαίνουν απότομα σαν σε γκρεμό). 

WHBC-GR: Άκολη ή Άβυθος: Η παραλία με τα κρυστάλλινα νερά και το ...

Στην συνέχεια τα Σελιανίτικα έχουν να προσφέρουν – εκτός από την παραλία – πολλές επιλογές για βόλτα και φαγητό.

Λόγγος και Σελιανίτικα: Οι ομορφιές της Αιγιάλειας | in.gr

 

Στη συνέχεια θα συναντήσουμε τον κοσμοπολίτικο Λόγγο που είναι και το δημοφιλέστερο παραθεριστικό κέντρο της περιοχής.  Εδώ υπάρχει η καλύτερη παραλία της περιοχής με κρύα και πεντακάθαρα νερά, σκιά από καλάμια και μεσαίο βότσαλο. Όσο πιο μακριά περπατήσετε τόσο περισσότερη ησυχία και απομόνωση θα έχετε.

Λόγγος Αιγιαλείας - aigiorama.gr, τα πάντα για το Αίγιο και την ...

Αφήνοντας πίσω μας τον Λόγγο θα βρούμε τον Νέο Ερινεό με την πανέμορφη και γραφικότατη εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας ενώ στους πρόποδες του βουνού υπάρχει το κτήμα “Rira” για τους φίλους του καλού κρασιού.

Στην συνέχεια – περνώντας τις Καμάρες – συναντάμε το Λαμπίρι. Στην πρώτη είσοδο του οποίου μπορείτε να βρείτε μία ήσυχη παραλία βγαλμένη από άλλη εποχή που είναι ό,τι πρέπει για οικογένειες και χαλαρές ψαροκαταστάσεις.

Λαμπίρι, ένα υπέροχο χωριό - Γράφει ο Αλέξανδρος Αργυρόπουλος ...

Στο “Κτήμα Παναγιωτόπουλου – Epavlis” υπάρχει γρασίδι ξαπλώστρες-κρεβάτια με θέα στην παραλία, cocktails και λεπτό βότσαλο συνθέτουν το σκηνικό για τις βουτιές σας.

ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ "EPAVLIS" - Κτήματα Γάμου στην Πάτρα Κτήμα ...

Παρακάτω θα συναντήσουμε την Παναγοπούλα και λίγο μετά τον γραφικό Ψαθόπυργο με την εκπληκτική θέα στο καταπράσινο βουνό που βρίσκεται στην πλάτη του χωριού. Δοκιμάστε φρέσκο ψάρι στα όμορφα ταβερνάκια της παραλίας του και περπατήστε ακριβώς πάνω από την θάλασσα.

Συνεχίζοντας την οδήγηση προς την Πάτρα στα δεξιά σας θα βρείτε το Ρίο με την καλύτερη θέα στην επιβλητική γέφυρα.

Και κάπως έτσι φτάνουμε στην ζωντανή και νεανική πρωτεύουσα του νομού Αχαΐας.

Εν ολίγοις, το παραλιακό μέτωπο μεταξύ Αιγίου και Πάτρας (σ.σ: μέσα σε μόλις 30 χλμ) έχει να προσφέρει πάρα πολλά για όλα τα γούστα.

Σπεύσατε!

 

Πηγή: https://www.athinorama.gr/

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More