Ένα ξενοδοχείο από την Πάτρα στη βρετανική Vogue

Από ότι φαίνεται πόλεις και άλλα μέρη της Ελλάδας, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από πολυτέλεια και κομψότητα σε σχέση με άλλες χώρες.

Και όταν αυτό αποτυπώνεται στις σελίδες ενός κολοσσού, είναι ιδιαίτερα τιμητικό.

Συγκεκριμένα, η έντυπη έκδοση της βρετανικής Vogue, έκανε ένα αφιέρωμα σε ξενοδοχεία που αξίζει να επισκεφθείς στις διακοπές σου.
Ένα ξενοδοχείο διαμάντι της Πάτρας στις σελίδες της βρετανικής Vogue!

Ο λόγος για το Maison Grecque, στην οδό 25ης Μαρτίου, που στεγάζεται σε ένα από τα ομορφότερα κτίρια του κέντρου της Πάτρας.

Facebook/Maison Grecque Hotel

Το ιστορικό κτίριο ολοκληρώθηκε το 1890 και υπήρξε η κατοικία παλιάς, μεγαλοαστικής και πλούσιας οικογένειας της πόλης.

Το ξενοδοχείο ανήκει στην οικογένεια Μπενετάτου, ενώ το κτίριο που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο, ως ένα στολίδι της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, έχει αναπαλαιωθεί σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια και ταυτόχρονα έχουν προστεθεί σε αυτό σύγχρονα συστήματα και υποδομές.

Το αφιέρωμα συμπεριελήφθη στο τεύχος της Vogue Φεβρουαρίου με εξώφυλλο της Έμμα Στόουν, πρωταγωνίστρια του Γιώργου Λάνθιμου, στο travel collection του περιοδικού.

Οι φωτογραφίες του hotel boutique δείχνουν την πολυτέλεια, την άνεση, την μοντέρνα, ρομαντική και σικ διακόσμηση που έκανε την Vogue να επιλέξει το Maison Grecque ανάμεσα σε άπειρα άλλα ξενοδοχεία παγκοσμίως.

Το decor και το design δίνει έναν γαλλικό κλασσικό αέρα, με βάση το ότι η ρυμοτομία της πόλης στηρίχτηκε στα γαλλικά πρότυπα.

Τα 19 του δωμάτια θυμίζουν κάτι από… παλιά, κουβαλούν τον αέρα μιας άλλης εποχής και το καθιστούν από μόνο του μια εμπειρία διαμονής. Κάπως έτσι και η βρετανική Vogue θεώρησε ότι αξίζει μια θέση στις σελίδες της.

Ένα ξενοδοχείο διαμάντι της Πάτρας στις σελίδες της βρετανικής Vogue!

Ένα ξενοδοχείο διαμάντι της Πάτρας στις σελίδες της βρετανικής Vogue!

Πηγές : https://www.bovary.gr/https://www.travelstyle.gr/