57 χρόνια από την επαναφορά της Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα στην Πάτρα (video 1964)

Συμπληρώθηκαν 57 χρόνια από την επαναφορά της κάρας του Αποστόλου Ανδρέα στην Πάτρα (26 Σεπτεμβρίου 1964).

Το γεγονός από το 1964 και μετά εορτάζεται πανηγυρικά στην Πάτρα με λιτανεία, όπου συμμετέχει πλήθος πιστών, δείχνοντας ότι δεν έχει εξαφανιστεί από τις ψυχές των ανθρώπων η αναζήτηση του Θεού, η δίψα για την υπαρκτική αλήθεια.

Επιπλέον υπάρχει η βεβαιότητα ότι η προσκύνηση της κάρας του αποστόλου Ανδρέα είναι ένα από τα κλειδιά για την απόκτηση αρετών, που ανοίγουν την πύλη του ουρανού.

Η κάρα του αποστόλου Ανδρέα μας θυμίζει ότι έχουμε ανάγκη από πνευματικό οξυγόνο και η ίδια είναι μια πηγή του. Ναι, σ’ έναν κόσμο παγερό, εσωτερικά απρόσωπο. Σ’ έναν κόσμο, που όλοι θέλουν ν’ αναπνεύσουν και κανένας δεν μπορεί.

Σ’ έναν κόσμο, όπου ασφυκτιούμε, το πνευματικό οξυγόνο είναι η ανάστασή μας, γιατί καθημερινά πεθαίνουμε και το τραγικό είναι, ότι ζώντας μέσα σε ψευδαισθήσεις, δεν καταλαβαίνουμε ότι νεκρωνόμαστε.

Η κάρα του πρωτόκλητου αποστόλου στην Πάτρα είναι μια πρόσκληση του Θεού ανά τους αιώνες να βρεθούμε κοντά του με άδολη καρδιά.

Μέσω και αυτής, μας κτυπάει ο Θεός την πόρτα, για να εισδύσει μέσα μας. Η δίοδος είναι η πίστη μας. Ας καθαρίσουμε τη δίοδο από κάθε προκατάληψη και ας κάνουμε με απλότητα το αποφασιστικό βήμα.

Δείτε στο video  κάποιες από αυτές τις στιγμές εκείνες :

Επανακομιδή κάρας Αγίου Ανδρέα Πατρών 1964

Πηγές : https://www.romfea.gr