Οι αναμνήσεις του κωμικού της καρδιάς μας από τη Ζήρια Αιγίου

Δεν είναι λίγες οι φορές που Αιγιώτες καλλιτέχνες κάνουν επιτυχημένη καριέρα και αγαπιούνται από το πανελλήνιο. Ένα τέτοιο πρόσωπο που έχει αναδειχτεί ως ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες ηθοποιούς και πάντα μαγεύει με την σκηνική του παρουσία, τις υποκριτικές του ικανότητες και το ήθος του χαρακτήρα του, είναι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Ένας άνθρωπος που διαθέτει ευγένεια, καλοσύνη, ακεραιότητα, αισιοδοξία, ρομαντισμό. Μία περσόνα της ελληνικής δημοφιλούς σκηνής που παραμένει ταπεινή και δεν έχει ξεχάσει την καταγωγή του και τις όμορφες αναμνήσεις από αυτή.

Οι όμορφες αναμνήσεις από τη Ζήρια

Πράγματι, οι πιο όμορφες αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια και η πρώτη επαφή με την υποκριτική, προέρχονται από τον τόπο καταγωγής του και συγκεκριμένα τον χωριό της μητέρας του, τη Ζήρια. Παρόλο που η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα όταν ήταν μόλις ενός ετών, η επαφή του με την Ζήρια δεν χάθηκε.

’Η μητέρα μου είναι από τη Ζήρια, ο πατέρας μου μέσα από το Αίγιο. Γεννήθηκα στο Αίγιο και έμεινα εκεί μόνο τον πρώτο χρόνο της ζωής μου. Δηλαδή, όταν ήμουν ενός έτους εγκατασταθήκαμε οικογενειακώς στην Αθήνα. Από εκεί και πέρα όμως δεν χάσαμε καμία επαφή, γιατί όλη η οικογένεια το σόι και το πατρικό της μητέρας μου ήταν στα Ζήρια. Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι είμαστε διαρκώς εκεί.’’, είχε δηλώσει σε μία αποκλειστική συνέντευξη της ‘’Π,’’ 6 χρόνια πριν.

Τα παιδικά του χρόνια στη Ζήρια είναι γεμάτα από αναμνήσεις που έχουν χαραχτεί στο μυαλό του, από αναμνήσεις που δεν σβήσουν.

’Η πιο έντονη ανάμνηση που είχα ως παιδί ήταν ότι, για να κατέβουμε στη θάλασσα περπατούσαμε ενάμιση χιλιόμετρο και σταματούσαν τρακτέρ και μας έπαιρναν να μας πάνε στην παραλία. Αυτές είναι παιδικές αναμνήσεις που δεν φεύγουν…Επίσης στα Ζήρια, και παντού, κάναμε σκετσάκια με τα αδέρφια μου μπροστά σε συγγενείς και φίλους.’’ , είχε δηλώσει ακόμα.

Περισσότερο συγκινητική είναι η ιστορία μεταποίησης μίας παλιάς σκάφης της μητέρας του από την δεκαετία του 70.Όπως είχε δηλώσει πάλι στην ‘’Π’’, ‘’Έχω μεταποιήσει μία ξύλινη σκάφη που είχε η μητέρα μου στη Ζήρια και εκεί έπλενε τα ρούχα μας το 70-71, όταν ήμασταν μωρά. Την έχω βάψει, της έχω περάσει κι ένα βερνίκι για να μην χαλάσει το ξύλο και τώρα την χρησιμοποιώ για να βγάζω φωτογραφίες, παιχνίδια και περιοδικά!’’

 

Ο αγαπημένος μας ηθοποιός όταν έγινε 48 ετών δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram φωτογραφία του απ’ όταν ήταν μωρό!

«Ειναι τρελο πως περασαν τοσα πολλα γενεθλια!!! Μεσα μου νιωθω σχεδον οπως στη φωτο στα πρωτα μου!!!!», σχολίασε κάτω από τη φωτογραφία που τον δείχνει 12 μηνών να γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια!

στα πρώτα του γενέθλια

Πηγές: https://protionline.gr/https://www.mothersblog.gr/