24ο Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού,Σούλι Πατρών 2019

Αύριο 28 Ιουλίου η τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ Λαϊκού Χορο στο θεατράκι του Δημοτικού Σχολείου Νέου Σουλίου Πατρών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η ώρα έναρξης στις 21:00’.

Δεν είναι ακριβώς λαογράφημα, αλλά ούτε και παραμύθι. Πρόκειται μάλλον για μια αληθινή ιστορία με ταξιδιάρικη ψυχή και προορισμό τον παραδοσιακό χορό. Ο μουσικός ήχος του καθενός είναι διαφορετικός, από γκάιντες ,βιολιά, λύρες πνευστά σε νταούλια και ζουρνάδες. Κοινός παρανομαστής η σπίθα στο πνεύμα και η ψυχή στη φωνή, που οδηγεί σε μια έκρηξη δημιουργίας, μουσικής και χορού, προβάλλοντας την παραδοσιακή μας κουλτούρα.
Έχοντας ήδη καταξιωθεί σαν μια εκδήλωση θεσμός στα χορευτικά δρώμενα της ευρύτερης περιφέρειας, το Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού πραγματοποιεί φέτος το 24ο βήμα του από την Πέμπτη 25 Ιουλίου έως και την Κυριακή 28 Ιουλίου 2019 με θέμα:
Ένας Χορός,
Χορός Αλλιώτικος!!!!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού προσλαμβάνει πανελλήνιο χαρακτήρα, αφού καταφέρνει να παρουσιάζει πάνω από 25 χορευτικές παραστάσεις, που συνολικά πλαισιώνονται από τουλάχιστον 500 χορευτές και λαϊκές ορχήστρες από κάθε γωνία του Ελλαδικού χώρου, ενώ πάνω από 6000 άτομα παρακολουθούν την εκδήλωση συνολικά.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον:Πολιτιστικό Σύλλογο και το Χορευτικό Τμήμα Σουλίου Πατρών, στο ειδικά διαμορφωμένο θεατράκι του Δημοτικού Σχολείου Νέου Σουλίου Πατρών. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η ώρα έναρξης στις 21:00’.

Για περισσότερες πληροφορίες: Καραγιάννης Ιωάννης Τηλ. Επικ: 6947444288 – Υπεύθυνος Χορευτικού Τμήματος Σουλίου Πατρών & Συντονιστής του Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού
Καραγιάννης Βασίλειος τηλ. επικ: 6976690418 Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Σουλίου Πατρών

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More