ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΕΣΙΤΑΛ
Manuel Maria Ponce: Diferencias sobre la folia de Espana y fuga

Isaac Albeniz: Cuba, Cataluña
(arr. Carlo Marchione)

Γεννημένος στη Smederevo της Σερβίας το 1990, ο Vojin Kocić άρχισε μαθήματα κιθάρας σε ηλικία 8 ετών στην πατρίδα του με τον Jovica Milošević και αργότερα με τους Darko Karajić, Srđan Tošić και Anders Miolin. To 2015 αποφοίτησε από την τάξη του Oscar Ghiglia στην Accademia Chigiana στη Σιένα της Ιταλίας, όπου έλαβε το “Diploma d’ Onore” ενώ αργότερα παρακολούθησε Μaster classes και με άλλους επιφανείς κιθαριστές μεταξύ των οποίων τους Pepe Romero, Leo Brouwer, Hubert Kappel, Zoran Dukić, Dušan Bogdanović και Carlo Marchione.
Στη διάρκεια της καριέρας του ο Vojin Kocić έχει κερδίσει πάνω από 50 διεθνή βραβεία ενώ πρόσφατα κατέκτησε το 1ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Heinsberg της Γερμανίας το 2017 χάρη στον οποίο έγραψε το πρώτο του CD με την εταιρεία NAXOS αλλά και την επόμενη χρονιά το 1ο βραβείο στην Alessandria της Ιταλίας με ένα δεύτερο CD της NAXOS καθώς και μια περιοδεία συναυλιών για το 2019.
Ο Vojin Kocić έχει πραγματοποιήσει πάνω από 200 ρεσιτάλ σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και έχει λάβει μέρος ως σολίστ σε κοντσέρτα με γνωστές συμφωνικές ορχήστρες.
Ο Σέρβος κιθαριστής θεωρείται στις μέρες μας μεταξύ των κορυφαίων της γενιάς του διεθνώς.
Μετά το εντυπωσιακό ρεσιτάλ του στο Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας το 2014, ο Vojin είναι και πάλι φέτος μαζί μας, προσκεκλημένος για ρεσιτάλ, Master class αλλά και ως επιτροπή στους διαγωνισμούς κιθάρας.

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More