20 χαρακτήρες της Disney που βασίζονταν σε πραγματικούς ανθρώπους

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ιστορίας της, η Disney δημιούργησε καταπληκτικές ιστορίες που είναι δίπλα μας από την παιδική μας ηλικία.

Πολλοί από τους χαρακτήρες τους έχουν γίνει αγαπημένοι μας, και μερικοί από αυτούς είναι πραγματικά κοντά στην καρδιά μας.

Ωστόσο, αυτό που πιθανώς δεν γνωρίζετε είναι ότι πολλοί από αυτούς βασίζονταν σε πραγματικούς ανθρώπους και σε ορισμένες περιπτώσεις, διασημότητες.

Αυτοί είναι κάποιοι από τους χαρακτήρες της Disney που βασίζονταν σε πραγματικούς ανθρώπους και χρησίμευσαν ως έμπνευση για να τους φέρουν στη ζωή :

12 Disney Characters Who Were Based on Real People

Ο John Lennon, ο Paul McCartney, ο George Harrison και ο Ringo Starr θα έδιναν τις φωνές πίσω από τους 4 γύπες. Τα ζώα θα είχαν επίσης τρελά χτενίσματα και θα τραγουδούσαν το τραγούδι That’s What Friends For For. Ωστόσο, παρόλο που η μπάντα ενέπνευσε τα πουλιά, αυτός δεν ήταν αρκετός λόγος για να προχωρήσουμε με το σχέδιο.

Λέγεται ότι ο Λένον προτιμούσε να μην εμφανίζεται στην ταινία. Εξήγησε στον διευθυντή της μπάντας, Brian Epstein, ότι θα έπρεπε να πει στη Disney ότι ήταν καλύτερη ιδέα να προσλάβει τον Elvis Presley. Λόγω της παρακμής του, η ταινία δείχνει μόνο τους γύπες που μιλούν με προφορά παρόμοια με εκείνη των ανθρώπων που ζουν στο Λίβερπουλ, με τις φωνές των J. Pat O’Malley, Digby Wolfe, Lord Tim Hudson και Chad Stuart.

2. Maleficent — Eleanor Audley

12 Disney Characters Who Were Based on Real People

Η Eleanor Audley όχι μόνο έδωσε μια φωνή στο Maleficent στο Sleeping Beauty, αλλά οι σκηνοθέτες της Disney της ζήτησαν επίσης να εκτελέσει και να κινηματογραφήσει τις σκηνές που θα βοηθήσουν τους εμψυχωτές να παράγουν τον φανταστικό χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει ότι τα χαρακτηριστικά και οι χειρονομίες της ηθοποιού ενέπνευσαν τις κινήσεις και το πρόσωπο του Maleficent.
Επιπλέον, η Eleanor χρησίμευσε επίσης ως έμπνευση για τη δημιουργία του κινούμενου χαρακτήρα, της Lady Tremaine, της θρυλικής και κακής μητέρας της Σταχτοπούτας.

3. Jessica Rabbit — Rita Hayworth

12 Disney Characters Who Were Based on Real People

Η βόμβα του Who Framed Roger Rabbit; έγινε εικόνα λόγω της απεικόνισής της στην ταινία και της εκπληκτικής φιγούρας της. Αλλά η εμφάνισή της δεν ήταν απλώς τύχη: η Τζέσικα Κουνέλι βασίστηκε στην όμορφη ηθοποιό Ρίτα Χέιγουορθ.

Στην αρχή του σχεδιασμού χαρακτήρων, ο συγγραφέας Gary K. Wolf βασίστηκε στον χορευτή της ταινίας μικρού μήκους Red Hot Riding Hood, που δημιουργήθηκε από τον Tex Avery. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της παραγωγής της ταινίας, η εικόνα της Τζέσικα μετατοπίστηκε. Αυτή η αλλαγή εμπνεύστηκε από αρκετές ηθοποιούς, αλλά κυρίως από τη Ρίτα. Ο Richard Williams, διευθυντής του animation για την ταινία, είπε ότι προσπάθησε να κάνει τον χαρακτήρα να μοιάζει με τον Hayworth, αλλά με τα μαλλιά της Veronica Lake.

4. The Mad Hatter — Ed Wynn

12 Disney Characters Who Were Based on Real People

Το Mad Hatter είναι ένας από τους πιο διακριτικούς και μοναδικούς χαρακτήρες της Alice in Wonderland. Στην ταινία, ο Hatter εμπνεύστηκε από τις χειρονομίες, την εμφάνιση και την προσωπικότητα του ηθοποιού Ed Wynn. Ήταν επίσης η φωνή πίσω από τον χαρακτήρα.

5. Edna Moda — Linda Hunt

12 Disney Characters Who Were Based on Real People

Πιστεύεται ότι η ιστορία της Έντνα, του χαρακτήρα του The Incredibles, βασίστηκε αρχικά στη ζωή της σχεδιάστριας μόδας Edith Head. Ωστόσο, ο χαρακτήρας έχει σχεδόν τέλεια ομοιότητα με την ηθοποιό Linda Hunt.

6. Scat Cat — Louis Armstrong

12 Disney Characters Who Were Based on Real People

Το Scat Cat από τους The Aristocats ήταν ένας ρόλος που αρχικά γράφτηκε για τον Louis Armstrong, τον διακεκριμένο τραγουδιστή τζαζ και τρομπέτα. Η ιδέα ήταν ότι θα έδινε φωνή στη δημοφιλή γάτα, η οποία αρχικά επρόκειτο να ονομαστεί Satchmo the Cat.

Δυστυχώς, λόγω απροσδόκητων προβλημάτων υγείας, ο Άρμστρονγκ δεν μπορούσε να συμμετάσχει στο έργο. Αυτό ανάγκασε τους κινηματογραφιστές να τον αντικαταστήσουν με τον μουσικό Scatman Crothers. Για αυτό το λόγο, μετονόμασαν τον χαρακτήρα Scat Cat, και έγραψαν ένα νέο τραγούδι για αυτόν που έπαιξε ο Crothers.

7. Dr. Facilier — Michael Jackson

12 Disney Characters Who Were Based on Real People

Ο Δρ Facilier, ο κακός στην ταινία The Princess and the Frog, βασίστηκε στον Michael Jackson. Η έντονη ομοιότητα μεταξύ των 2 δεν είναι μόνο εμφανής στη λεπτή φιγούρα και την επιλογή των ρούχων του, αλλά και στη χορογραφία που παίζει ο χαρακτήρας του Δρ. Facilier σε όλη την ταινία. Οι συμπεριφορές και οι στάσεις είναι ίδιες με αυτές που χρησιμοποιούσε ο «Βασιλιάς της Ποπ».

8. Ariel — Alyssa Milano

12 Disney Characters Who Were Based on Real People

Όταν οι δημιουργικοί εγκέφαλοι της Disney άρχισαν να σχεδιάζουν τον χαρακτήρα της Ariel για τη Μικρή Γοργόνα, ήθελαν να απεικονίσουν την εικόνα μιας όμορφης, γλυκιάς και σύγχρονης νέας γυναίκας, οπότε χρησιμοποίησαν την Alyssa Milano για έμπνευση.Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, η ηθοποιός αποκάλυψε ότι δεν το γνώριζε, τουλάχιστον όχι όταν έφτιαχναν τον χαρακτήρα. Αργότερα, ωστόσο, κλήθηκε να παρουσιάσει ένα ντοκιμαντέρ όπου οι παραγωγοί έδειξαν πώς έγινε η ταινία. Τότε ανακάλυψε ότι η Ariel βασίστηκε σε αυτήν. Οι δημιουργοί της κασέτας είχαν χρησιμοποιήσει φωτογραφίες της κατά την εφηβεία της για να αναδημιουργήσουν την αξέχαστη γοργόνα.

 

9. Ursula — Divine

12 Disney Characters Who Were Based on Real People

Ο Harris Glenn Milstead, επίσης γνωστός ως Divine, ήταν ένας διακεκριμένος Αμερικανός ηθοποιός και βασίλισσα έλξης που χρησίμευσε ως έμπνευση για τη δημιουργία του κακού Ursula από τη Μικρή Γοργόνα. Οι παραστάσεις και οι παρουσιάσεις του ήταν κρίσιμες για τη διαμόρφωση των χαρακτηριστικών, του εκπληκτικού στυλ και της προσωπικότητας του κακού.

10. Alice — Kathryn Beaumont

12 Disney Characters Who Were Based on Real People

Ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας στην Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων βασίστηκε στην ηθοποιό Kathryn Beaumont. Παρείχε επίσης τη φωνή για την Αλίκη. Οι εμψυχωτές της εταιρείας χρησιμοποίησαν το κορίτσι ως μοντέλο για να ζωντανέψουν την Αλίκη. Ήταν μόλις 10 χρονών εκείνη την εποχή. Αμέτρητες φωτογραφίες απεικονίζουν το έργο της Kathryn, και υπάρχει ακόμη και ένα βίντεο όπου έχει δει να ενεργεί και να εκφράζει το ρόλο της Alice.

 

11. Cruella de Vil — Tallulah Bankhead

12 Disney Characters Who Were Based on Real People

Η κινούμενη έκδοση του Cruella de Vil εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην οθόνη της ταινίας του 1961 A Hundred and One Dalmatians. Στην ταινία, η Betty Lou Gerson έδωσε φωνή στον εμβληματικό κακοποιό. Ωστόσο, ο Marc Davis, ο επικεφαλής του animation, έπρεπε να δημιουργήσει την Cruella από το μηδέν, οπότε αυτός και η ομάδα του βασίστηκαν στην προσωπικότητα και τις χειρονομίες του Tallulah Bankhead για να την σχεδιάσουν.

12. Snow White — Marge Champion

12 Disney Characters Who Were Based on Real People

Η Marge Champion ήταν μία από της πιο εμβληματικές χορεύτριες του εικοστού αιώνα. Όταν ήταν μόλις 14 ετών, η νεαρή καλλιτέχνης έκανε ακρόαση για το ρόλο της Snow White. Η δουλειά της ήταν να αναδημιουργήσει τις σκηνές του χαρακτήρα μπροστά από τους εμψυχωτές. Κάνοντάς το όμως, της ζητήθηκε να διατηρήσει την κομψότητα και τις λεπτές κινήσεις της χορευτικής της εμπειρίας.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η Marge πήρε το ρόλο ήταν λόγω του πατέρα της. Είχε ένα εξαιρετικό ταλέντο για χορό και υποκριτική, αλλά μεγάλωσε και συμπεριφέρθηκε σαν βασιλιάς. Ο Ernest Belcher, ο μπαμπάς της Marge, της δίδαξε να υποκλίνεται και να συμπεριφέρεται ευγενικά. Η ανατροφή της της επέτρεψε να πάρει το ρόλο επειδή οι χειρονομίες και οι στάσεις της ήταν παρόμοιες με αυτές που ήθελαν οι παραγωγοί για την Snow White.

13. Dennis Lloyd Ketcham (Ντένις ο Τρομερός)

Ο γιος του σκιτσογράφου Hank Ketcham ήταν τρομερός. Έτσι, ο σκιτσογράφος εμπνεύστηκε από το γιο του, τον διάσημο χαρακτήρα του.

14. W.C. Fields (Κύριος Magoo)

Ο συγγραφέας Millard Kaufman δεν είχε σκοπό να μοιάζει στον Fields. Όμως, αποτέλεσε τελικά μία έμπνευση από το γνωστό κωμικό.

15. Frank “Rocky” Fiegel (Ποπάι)

Η ομοιότητα είναι εκπληκτικοί. Οι δύο τους έχουν το ένα μάτι πιο κλειστό. Επίσης, τους άρεσαν πολύ οι καβγάδες και κάπνιζαν πίπα.

16. Margaret Kerry (Tinker Bell)

Η έκδοση της διάσημης νεράιδας της Disney σχεδιάστηκε, με βάση την ηθοποιό Kerry.

 

17. Deadeye/Red Skelton (Yosemite Sam)

Ο κωμικός δημιούργησε τον αγαπημένο χαρακτήρα των Looney Tunes, βασιζόμενος στον Skelton.

18. Percy Crosby (Skippy)

Ο κωμικός δημιούργησε τον αγαπημένο χαρακτήρα των Looney Tunes, βασιζόμενος στον Skelton.

19. Marjorie Henderson Buell (Μικρή Lulu)

Η Buell εμπνεύστηκε επίσης τον διάσημο χαρακτήρα από τον εαυτό της ως παιδί.

20. Henry

Ο χαρακτήρας του Carl Anderson βασίζεται σε ένα σκίτσο που σχεδίασε στην ηλικία των 67 για τους μαθητές του.

 

Ποιος χαρακτήρας στη λίστα σας εξέπληξε περισσότερο; Γνωρίζετε άλλους χαρακτήρες της Disney που ήταν εμπνευσμένοι από πραγματικούς ανθρώπους;

Πηγές : https://brightside.me/ https://www.enimerotiko.gr/

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More