2 εκδηλώσεις για το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 από τη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών

 Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί ο Χρίστος Τσιαμούλης θα παρουσιάσει το βιβλίο του “Τα μελωδικά μοτίβα της Παράδοσης”, καλεσμένος από το Τμήμα Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών.

Την ίδια ημέρα το βράδυ στις 8.30, στα πλαίσια του PODIUM Νέων Καλλιτεχνών, ο Ορέστης Μπακαστάθης και ο Γιώργος Μακροθανάσης θα ερμηνεύσουν έργα των: Luigi Legnani, Manuel Maria Ponce, Yiorgos Mpatis, Sofia Gubaidulina, Napoleon Coste, Joaquin Rodrigo, Nuccio d’ Angelo, Antonio Vivaldi.

Ο Ορέστης Μπακαστάθης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1993. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην κλασική κιθάρα σε ηλικία 14 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών, με καθηγητή τον Αθανάσιο Κουμεντέρη, και στη συνέχεια στο Τμήμα “Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης” του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με καθηγήτρια την Έλενα Παπανδρέου, από όπου και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2016, με ειδίκευση στην κλασική κιθάρα. Από τον Οκτώβριο του 2017 βρίσκεται στην τάξη διπλώματος του καθηγητή Φώτη Κουτσοθόδωρου. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια με διακεκριμένους σολίστ από την Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ των οποίων οι Hubert Kaeppel, Gerhard Reichenbach, Vladimir Gorbach, Frederic Zigante, Marcin Dylla, Arturo Tallini, Wanda Palacz, Κώστα Τοσιδη, Αντιγόνη Γκόνη, Μιχάλη Κονταξάκη κ.α. Παράλληλα έχει αποσπάσει βραβεία σε πανελληνίους και διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας όπως: 2ο Βραβείο στο 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου (Ναύπλιο-2017), 2ο Βραβείο στο 3ο All that Guitar Festival (Λουτράκι 2017), 1ο Βραβείο στο 7ο Φεστιβάλ κιθάρας Παλαιού Φαλήρου (Φάληρο 2018), 3ο Βραβείο στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Αρίων (Μόλυβος, Λέσβος 2018). Από τον Οκτώβριο του 2016 διδάσκει κλασική κιθάρα σε Μουσικά Σχολεία.

Ο Γιώργος Μακροθανάσης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1993. Πήρε τα πρώτα μαθήματα κιθάρας στην ηλικία των 8 ετών στο παράρτημα του ωδείου Νίκος Σκαλκώτας στη Μυτιλήνη, αρχικά με την Αννίτα Ματζουράνη και αργότερα με τον Γιώργο Παζαΐτη. Το 2011 αποφοίτησε απ’ το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης. Πήρε ειδίκευση στην κιθάρα με καθηγήτρια την Έλενα Παπανδρέου και παρακολούθησε σεμινάρια με τους: Oscar Ghiglia, Marcin Dylla, Hubert Kappel, Roland Dyens, Thomas Muller Pering, Lukasz Kuropaczewski, Gabriel Bianco, Frederic Zigante, Arturo Tallini και Wanda Palacz. Αποφοίτησε απ’ το Πανεπιστήμιο τον Ιούνη του 2016 και ξεκίνησε το δίπλωμά του στο ωδείο Νίκος Σκαλκώτας (Αθήνα), το οποίο πήρε τον Ιούνη του 2018 με βαθμό Άριστα και πρώτο βραβείο. Τον Αύγουστο του 2017 συμμετείχε στο 6ο Διεθνές φεστιβάλ κιθάρας “Αρίων” όπου βραβεύτηκα με έπαινο.

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More