Τριημερία/συνέδριο «Πάτρα, μια πόλη φιλική για όλους»

Η τριημερία/συνέδριο «Πάτρα, μια πόλη φιλική για όλους» διοργανώθηκε στην Πάτρα από τον Κωνσταντίνο Καταγά (the restart project) και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Ελλάδας, στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογι- κού Μουσείου Πάτρας και αποτελεί μια από τις κυρίαρχες δράσεις του προγράμματος Επανεκκίνηση.
Το 2018 ξεκίνησε η υλοποίηση των δράσεων «Μια πόλη φιλική για όλους» από την Ερμούπολη της Σύρου. Το 2019 η Πάτρα πήρε τη σκυτάλη κι έτσι στις 18 Μαΐου στο πλαίσιο του «Πάτρα, μια πόλη φιλική για όλους», οι δράσεις ξεκίνησαν με την έκθεση ζωγραφικής «των οδών το κάλεσμα… στης ψυχής τη δίνη», στην αίθου- σα περιοδικών εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάτρας. Μιας έκθεσης φιλικής για παρατήρηση από αμαξίδιο. Στις 21/06 στον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου, συναυλία για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής ενταγμένη στις δράσεις για μια «Πάτρα, πόλη φιλική για όλους».
Στην τριημερία/συνέδριο, 21-22 και 23 Ιουνίου 2019, στο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου, τίθε- ται ως στόχος με την μη καταγγελτική συνεύρεση ειδικών επιστημόνων, ιατρών, φορέων, συλλόγων, ευπαθών ομάδων πολιτών, δημοτών και όλων των εμπλεκομένων με ευπαθείς ομάδες δημοτών, η ανταλλαγή θέσεων, η ενημέρωση, η διάχυση της γνώσης και των αναγκών στην κατεύθυνση της βελτίωσης του κοινωνικού ιστού, η βελτίωση της καθημερινότητας των ΑμεΑ αλλά και όλων των δημοτών και επισκεπτών της πόλης. Η συνεύρεση ανθρώπων που απασχολούνται καθημερινά ή περιοδικά με τους ενδιαφερόμενους «θεραπευ- όμενους» και το περιβάλλον τους, η δημιουργία εθελοντικού πνεύματος στη κατεύθυνση της διάχυσης της ευγενούς συμβιωτικότητας, η ενημέρωση για τις σύγχρονες τάσεις αλλά και η εστίαση στα πεπραγμένα και η ταυτόχρονη ανάδειξη των «αναγκαίων-απαραίτητων υποδομών» για μια καλύτερη ζωή στην πόλη, είναι η βα- σική επιδίωξη του προγράμματος.
Οι εισηγητές θα κινηθούν θεματικά στην καθημερινότητα των ατόμων ευπαθών ομάδων με βιωματικές πα- ρεμβάσεις. Στην απαιτούμενη και αναγκαία Επανεκκίνηση. Στην αποκατάσταση και την επαναδραστηριο- ποίηση των ΑμεΑ, στις συνθήκες και τις πιέσεις του ανθρώπου απέναντι στο χρόνιο πρόβλημα υγείας του, στη θεραπεία μέσω της τέχνης, στην κοινωνική δραστηριοποίηση και τις απαραίτητες υποστηρικτικές δομές / πρωτοβουλίες και στη παροχή βήματος στους «πολεμιστές» της καθημερινότητας που μετέτρεψαν την Αναπηρία σε πλεονέκτημα στη συνέχιση της ζωής τους.
Ας γνωριστούμε στις κοινές μας προσπάθειες ώστε να μην δαπανηθεί άσκοπα ούτε ίχνος ευεργετικής ενέργειας. Ναι, μπορούμε!
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους πίστεψαν και συνέβαλαν στην υλοποίηση των δράσεων και να σας προ- σκαλέσω στις εργασίες της τριημερίας πιστεύοντας ότι «κάθε ανθρώπου νους μπορεί να αποτελέσει το σκά- φος… για πολύ καλύτερα ταξίδια στη ζωή»!

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More