Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου

Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου

«Τα βιβλία μας βοηθούν να μη βιαζόμαστε» 

 

  Το Πολύεδρο, οργανώνει και φέτος στην Πάτρα για 24η χρονιά, το Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, από 2 έως 7 Απριλίου, με πολλές εκδηλώσεις για τους μικρούς αναγνώστες, φίλους των βιβλίων.

Το Φεστιβάλ οργανώνεται κάθε χρόνο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Αρχίζει την Τρίτη 2 Απριλίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 7 Απριλίου, στην Achaia Clauss, με πολλές δραστηριότητες, πάντα μέσα από τα βιβλία.

Συμμετέχουν συγγραφείς, εκπαιδευτικοί, εικαστικοί καλλιτέχνες, εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού, ηθοποιοί και μουσικοί.        

Την αφίσα του Φεστιβάλ ανέλαβαν φέτος οι εκδόσεις  ΝΕΦΕΛΗ.

 Εκδηλώσεις και δράσεις για τα παιδιά με θέματα

από τα βιβλία γίνονται όλη την εβδομάδα

καθημερινά στο ΠΟΛΥΕΔΡΟ

Σήμερα  (Τρίτη 2/04)  6 το απόγευμα με 9 το βράδυ στο Πολύεδρο θα διαβάσουμε το μήνυμα του Λιθουανού συγγραφέα και εικονογράφου  Kęstutis Kasparavičius, με θέμα «Τα βιβλία μας βοηθούν να μη βιαζόμαστε. Μαζί με τα παιδιά γράφουμε μηνύματα για το βιβλίο και φτιάχνουμε αφίσες για την Ημέρα  Παιδικού Βιβλίου. Θα ακολουθήσει αφήγηση παραμυθιού από την ομάδα Juniors event της Ελένης Βασιλοπούλου. Όλα τα παιδιά θα πάρουν δώρο σελιδοδείκτες και αφίσες ενώ πολλά παιδικά βιβλία θα διατίθενται σε μεγάλες προσφορές.

Την Τετάρτη με θέματα από την έκθεση «Εικονοποίηση» φτιάχνουμε το δικό μας βιβλίο.

Την Πέμπτη στις 11 το πρωί θα γίνει πορεία προς την Δημοτική Βιβλιοθήκη με μαθητές που στην διαδρομή θα μοιράζουν μηνύματα που έχουν γράψει για το βιβλίο. Στην Βιβλιοθήκη τα παιδιά θα συναντήσουν το Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και θα συζητήσουν μαζί του για το βιβλίο και το ρόλο της βιβλιοθήκης στην πόλη μας. 

Την Παρασκευή «Μιλάμε για την Ιστορία της Γραφής και του Βιβλίου».

Το Σάββατο 11 το πρωί  θα καταγράψουμε τις ιδέες μας, θα τυπώσουμε και θα δημιουργήσουμε ένα πολύ μεγάλο βιβλίο με εικόνες, αγαπημένους συγγραφείς και τίτλους βιβλίων.              

Την Κυριακή (10 το πρωί με 2 το μεσημέρι) θα ολοκληρωθεί το Φεστιβάλ στην Achaia Clauss με τη μεγάλη Γιορτή του Παιδικού βιβλίου.

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More