Το 2ο Σεμινάριο Πιάνου από τη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών

Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών διοργανώνει το 2ο Σεμινάριο Πιάνου στην Πάτρα στις 29-30-31 Μαρτίου 2019.

Στα πλαίσια αυτού του τύπου Σεμιναρίου Πιάνου, διοργανώνονται μαθήματα, ομιλίες, προβολές, συναυλίες και Διαγωνισμός Πιάνου (κάθε 2 χρόνια), για τους σπουδαστές του. Στο σεμινάριο θα διδάξει ο σολίστ Τίτος Γουβέλης και για τους μικρούς σπουδαστές η καθηγήτρια του Ωδείου Μαρία Τρακαδά.

Το σεμινάριο Πιάνου είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνονται δεκτοί μαθητές από το επίπεδο της Προκαταρκτικής. Δεν έχει να κάνει με το παραδοσιακό σεμινάριο πιάνου, παρωχημένο ως προς την παιδαγωγική και εκπαιδευτική προσφορά. Τα μαθήματα θα είναι «ανοικτά», ώστε να παρακολουθούνται από γονείς και από τους ακροατές του σεμιναρίου. Τρείς ημέρες όπου το Πιάνο θα πρωταγωνιστεί στις συζητήσεις μικρών και μεγάλων.

Άλλωστε, «η μουσική είναι μια διαδραστική και βιωματική τέχνη και επιστήμη που πραγματώνεται καλύτερα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο δημιουργείται μια ατμόσφαιρα από την ανταλλαγή ιδεών, απόψεων, πληροφοριών, τεχνικής κατάρτισης, συναισθημάτων και εμπειριών. Η μουσική διδασκαλία σε επίπεδο παιδαγωγικής, τεχνικής δεξιοτεχνίας και ερμηνείας, που πραγματοποιείται σε σεμινάρια, φεστιβάλ, εργαστήρια ή master class, είναι πάντα ομαδική. Έτσι, μαθητές, δάσκαλοι, ερασιτέχνες, επαγγελματίες, γονείς, σολίστ, φιλόμουσοι, έχουν την ευκαιρία να ακούν τους άλλους, να συζητούν το παίξιμο τους, να μαθαίνουν από τα λάθη και τις εμπειρίες τους».

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 8μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία των νικητών του περσινού Διαγωνισμού Πιάνου.

Το Σάββατο στις 8.30μ.μ. ο διακεκριμένος σολίστας πιάνου Τίτος Γουβέλης θα δώσει Ρεσιτάλ Πιάνου «Εικόνες που τραγουδούν» με έργα F. Liszt, C. Debussy, Δ. Σκυλλα και M. Mussorgsky.

Για περισσότερες πληροφορίες και έντυπα συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Ωδείου της Φιλαρμονικής, στη Ρ. Φεραίου 7, στο τηλ. 2610-277740 και στον ιστότοπο www.fe-odeiopatron.gr

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More