Το φωτογραφικό αρχείο Δωρή, ένα από τα σημαντικότερα αποκτήματα τη Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών

«Το φωτογραφικό αρχείο Δωρή», ένα από τα σημαντικότερα αποκτήματα τη Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για την αρχιτεκτονική και μνημειακή εικόνα της πόλης των Πατρών και της ευρύτερης περιοχής, θα φιλοξενείται από την Τετάρτη 10 Απριλίου, έως και το Σάββατο 11 Μαΐου στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών.

Τα εγκαίνια  της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 8.00 το βράδυ της Τετάρτης 10 Απριλίου και την εκδήλωση των εγκαινίων θα πλαισιώσει το κουαρτέτο του Δημοτικού Ωδείου Πατρών. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα δοθεί αναμνηστική πλακέτα προς τιμή του Μιχάλη Δωρή, στα μέλη της οικογένειας τα οποία παραχώρησαν το αρχειακό φωτογραφικό υλικό.

Το αρχείο παραδόθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών από την κόρη του αείμνηστου Μιχάλη Δωρή, Κατερίνα, με σκοπό την ψηφιακή αποτύπωση και τεκμηρίωσή του.

Στο πλαίσιο αυτής της παραχώρησης, πραγματοποιείται και η έκθεση επιλεγμένου μέρους του υλικού, ενώ θα ακολουθήσει και η έκδοση λευκώματος, το οποίο θα περιέχει επιλεγμένες φωτογραφίες.

Στη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες ξεναγήσεις. Την οργάνωση της έκθεσης έχει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και την επιμέλεια η Αρχιτέκτων Βασιλική Φαρμάκη.

Η κάλυψη των εξόδων της έκθεσης είναι ευγενική χορηγία της βιβλιοθήκης του κληροδοτήματος Γ. Οικονομόπουλου.

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More