Το ΚΕΘΕΑ οξυγόνο ενημερώνει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για θέματα που αφορούν στις εξαρτήσεις

ΤΟ ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ

 

 

Το σχολείο μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ ισχυρό προστατευτικό ή επιβαρυντικό παράγοντα που θα συντελέσει ρόλο στο να έρθει σε επαφή με κάποια ψυχοδραστική ουσία ένας έφηβος. Είναι επίσης ένα πρόσφορο περιβάλλον για την υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για θέματα που αφορούν στις εξαρτήσεις που απευθύνονται τόσο στους μαθητές, όσο στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Το ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ έχοντας ως στόχο την αποτελεσματική υποστήριξη των εφήβων σε όλο το φάσμα της ζωής τους σε επίπεδο πρόληψης υλοποιεί συναντήσεις ενημέρωσης σε σχολεία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής σε συνεργασία με το ΕΣΥΝ.

Συγκεκριμένα, υλοποιήθηκαν συναντήσεις με μαθητές και εκπαιδευτικούς στο 12ο Γυμνάσιο Πατρών, στο 12ο Λύκειο Πατρών, στο 7ο ΕΠΑΛ Πατρών, στο 9ο Λύκειο Πατρών, στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Πατρών και στο Γυμνάσιο Κρεστένων Ηλείας.

Επίσης έγινε συνάντηση με τους γονείς του 34ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών όπου συζητήθηκαν θέματα υποστήριξης των παιδιών τους.

Στο επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν οι ενημερωτικές συναντήσεις και σε άλλα σχολικά συγκροτήματα.

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More