Τηλεοπτικό οδοιπορικό μέσα στα καρναβαλικά εργαστήρια και στους δρόμους του κρυμμένου θησαυρού από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεκαπέντε ημέρες πριν την κορύφωση του μεγαλύτερου πολιτιστικού δρώμενου της πόλης της Πάτρας,  το ΑΠΕ-ΜΠΕ παρουσιάζει ένα τηλεοπτικό οδοιπορικό μέσα στα καρναβαλικά εργαστήρια και στους δρόμους του κρυμμένου θησαυρού. Το video καταγράφει με εικόνα και ήχο  ολόκληρο  το παρασκήνιο γύρω από το Πατρινό Καρναβάλι του 2019,  και συμπεριλαμβάνει δηλώσεις και συνεντεύξεις όχι μόνο του Δημάρχου Πατρέων  Κώστα Πελετίδη αλλά και όλων των  πρωταγωνιστών και θεσμικών  παραγόντων (παλαιών και νέων)που έχουν σημαδέψει ένα θεσμό που βρίσκουμε  τις ρίζες του στον περασμένο αιώνα. Περιλαμβάνονται συνεντεύξεις του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκου Χρυσοβιτσάνου, των παλαιότερων εικαστικών καλλιτεχνών-κατασκευαστών καρναβαλικών αρμάτων Γρηγόρη Παπαθεοδώρου, Λευτέρη Παπαλεξάτου και Δημήτρη Βούρτση, του κατασκευαστή και υπεύθυνου του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων Πέτρου Βρυώνη και των σύγχρονων κατασκευαστών αρμάτων Δημήτρη Ντζουμάνη και Νεκτάριου Σαρηγιάννη, της χαρτώτριας Βάσως Μαρτζάκλη, της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού 2019 Αναστασίας Ψαρρού, των εκπροσώπων πληρωμάτων Τάκη Ρούντου και Φώτη Λουριδά και του εκπρόσωπου των σοκολατοριχτών Περικλή Δημητρόπουλου.

Ο φακός παρακολουθεί εικόνες από το Καρναβαλικό Εργαστήρι, από τη φάση «Περιοδεύων Θίασος» του 54ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, από τις αποθήκες του ΑΣΟ όπου ετοιμάζονται τα άρματα των πληρωμάτων και από τους δρόμους και τους χώρους της καρναβαλικής Πάτρας.

«Το καρναβάλι που γράφει ιστορία και αναμνήσεις», το Καρναβάλι που οδεύει στην κορύφωσή του, το Πατρινό Καρναβάλι 2019.

Το ρεπορτάζ και την  σκηνοθεσία υπογράφει ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Γιώργος Κουβαράς.

Το οδοιπορικό είναι διαθέσιμο στο σύνδεσμο του youtube: https://www.youtube.com/watch?v=nPoERIeydN0

 

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More