Παρουσίαση του μυθιστορήματος «Οξυγόνο» της Ξένιας Κουναλάκη

Oι εκδόσεις «Πόλις» και το βιβλιοπωλείο «Το Δόντι» παρουσιάζουν την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, και ώρα 8.30 μ.μ. το μυθιστόρημα «Οξυγόνο» της Ξένιας Κουναλάκη. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Καραϊσκάκη 147, Πάτρα). Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Παναγοπούλου.

Πρωταγωνιστές της ιστορίας του βιβλίου μια παρέα φοιτητών, ένα καλοκαίρι του ’90, που κάνει ελεύθερο κάμπινγκ, όταν ο Νικόλας, ο πιο χαρισματικός απ’ όλους, πνίγεται στην προσπάθειά του να βγάλει έναν ροφό από τη θάλασσα. Ο πατέρας πενθεί τον γιο του, οι φίλοι θυμούνται και εξιδανικεύουν τον πεισματάρη φίλο τους. Είκοσι χρόνια αργότερα, οι ίδιοι άνθρωποι ξαναβρίσκονται στο νησί για το μνημόσυνο του Νικόλα και αναλογίζονται τις δικές τους καθημερινές ασφυξίες και απώλειες: τα όρια του γάμου και της οικογένειας, τη φθορά του σώματος, το τέλος της γονιμότητας, την επαγγελματική αβεβαιότητα, τον θάνατο που πλησιάζει.

 

Η Ξένια Κουναλάκη γεννήθηκε το 1971 στο Αμβούργο της Γερμανίας. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι αρχισυντάκτρια διεθνών ειδήσεων και τακτική αρθρογράφος στην «Καθημερινή». Από τις εκδόσεις «Πόλις» κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της «Στις ταινίες κλαίω στις πιο άσχετες σκηνές» και «Ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα – Ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος».

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More