Παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ,) Δημήτρη Λινού με τίτλο: «Συνάντηση με έναν νέο γιατρό».

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και το Βιβλιοπωλείο Discover,η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας, το Παράρτημα Πατρών της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.),

ο Όμιλος Πατρών INNER WHEEL Βορρά Ρίου και

ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών, παρουσιάζουν το βιβλίο του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ,) Δημήτρη Λινού με τίτλο: «Συνάντηση με έναν νέο γιατρό».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου & ώρα 19:30 στον πολυχώρο εκδηλώσεων King George Hall

(πλατεία Γεωργίου 1Α, Πάτρα, Τηλέφωνο: 6944980838)

Την εκδήλωση πλαισιώνει μουσικά το Εύηχο σύνολο Εν-Χορδώ της Λαϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας.

Χαιρετισμοί:

• Ασημίνα Ταγκαλάκη Ντούλια, Γ. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, πρόεδρος του 21ου Γυμνασίου Πάτρας & Ταμίας – υπεύθυνη τύπου, στο Σώμα εθελοντών Δασοπυροσβεστών Δήμου Ερυμάνθου.

• Μαρία Ασημακοπούλου, Πρόεδρος του INNER WHELL Όμιλος Πατρών Βορρά Ρίου

• Αναστάσης Αποστολός, Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Πατρών της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.)

• Έφη Αναλυτή, Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών

Ομιλητές:

• Παναγιώτης Παπαθανασόπουλος , Ομ. Καθηγητής Νευρολογίας

• Κώστας Χρυσανθόπουλος , Πρόεδρος Πανελλήνιας Γηριατρικής και Γεροντολογίας, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Πάτρας

• Θωμάς Γκοριλας, Πυρηνικός Ιατρός

Την παρουσίαση του βιβλίου συντονίζει ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου, τηλεοπτικός παραγωγός.

Την εκδήλωση της παρουσίασης υποστηρίζουν οι σύλλογοι:

Αγκαλιάζω Νομού Αχαϊας – Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου(ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) – Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα ΕΛ Ε ΑΝ Α

Λίγα λόγια για το βιβλίο..

Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι η Ιατρική σήμερα είναι ένα επάγγελμα υπό εξαφάνιση. Ειδικοί στην τεχνητή νοημοσύνη υπολογίζουν, κατά μέσον όρο, ότι το έτος 2053 ένα ρομπότ χωρίς επίβλεψη θα μπορεί να υποκαταστήσει πλήρως έναν κορυφαίο χειρουργό. Ορισμένοι ειδικοί το βλέπουν αυτό να έρχεται ήδη σε δεκαπέντε χρόνια. Άλλες ειδικότητες ίσως έχουν ξοφλήσει ήδη. Για παράδειγμα, ήδη σήμερα υπάρχουν υπολογιστικά προγράμματα που είναι πιο ακριβή στην ικανότητά τους να διαβάζουν απεικονιστικές εξετάσεις και να κάνουν τη σωστή διάγνωση απ’ ό,τι έμπειροι καθηγητές Ακτινολογίας.
Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι η Ιατρική σήμερα είναι ένα θανατηφόρο επάγγελμα. Όντως, οι γιατροί αποτελούν έναν από τους κύριους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και σύντομα μπορεί να γίνουν ο κορυφαίος, νούμερο 1, κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι στην Αμερική («τη χώρα με τους καλύτερους γιατρούς») περίπου 10% των θανάτων οφείλονται σε ιατρογενή αίτια. Να το μεταφράσω: με απλά λόγια, τον έναν στους δέκα συνανθρώπους μας τον «τρώνε» οι γιατροί. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ακόμα δεδομένα (τι περίεργο). Όμως όταν υπάρχουν τέσσερις με πέντε φορές περισσότεροι γιατροί από όσους χρειάζεται η χώρα, όταν αυτοί που υπάρχουν δεν είναι εκεί που χρειάζονται, και όταν η παροχή υπηρεσιών υγείας είναι μια ζούγκλα, ίσως είναι καλύτερο που δεν υπάρχουν δεδομένα.
Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι η Ιατρική σήμερα είναι ένα ζημιογόνο για την κοινωνία επάγγελμα. Με την αύξηση των δαπανών υγείας, ακόμα και οι ισχυρότερες οικονομίες κινδυνεύουν με βαριά χρεοκοπία θρέφοντας τον Μολώχ της ιατρικής φροντίδας. […]
Είναι αλήθεια τα παραπάνω: Φοβάμαι πως ναι. Αυτός ίσως είναι ο λόγος που σήμερα η Ιατρική και ειδικά ένας έντιμος. ευαίσθητος και ευαισθητοποιημένος, καλά εκπαιδευμένος και καλά πληροφορημένος γιατρός είναι κάτι που χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε. Δεν ξέρω αν υπάρχει η τέλεια συνταγή για το πώς να δημιουργηθεί ένας τέτοιος άριστος γιατρός. Είναι επίσης πιθανόν ότι ο κάθε άριστος γιατρός θα είναι διαφορετικός από κάποιον άλλον που θα διαθέτει εξίσου ποιοτικά γνωσιακά και ηθικά χαρακτηριστικά. Ο φίλος και συνάδελφος Δημήτρης Λινός δίνει τη δική του προσωπική συνταγή και αξίζει να διαβαστεί. […] (Από τον πρόλογο του Καθηγητή Ιωάννη Π.Α. Ιωαννίδη)

Λίγα λόγια για τον καθηγητή Δημήτρη λινό..

Ο Δημήτρης Λινός γεννήθηκε το 1951 στην Αθήνα. Είναι καθηγητής Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Governor του Ελληνικού Τμήματος του American College of Surgeons. Εκπαιδεύθηκε στη Χειρουργική στη «Mayo Clinic», στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, και στο «Massachusetts General Hospital» του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Ξεκίνησε την επαγγελματική και ακαδημαϊκή του πορεία στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve στο Κλίβελαντ του Οχάιο και επέστρεψε στην Αθήνα, όπου συμμετείχε ενεργά στην ακαδημαϊκή Χειρουργική σε Ελλάδα και Κύπρο. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 150 πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες, ελληνικά και ξενόγλωσσα συγγράμματα στη Λαπαροσκοπική και Ενδοκρινική Χειρουργική και κεφάλαια σε πολλά διεθνή συγγράμματα Χειρουργικής. Θεωρείται από τους κορυφαίους διεθνώς χειρουργούς στους ενδοκρινείς αδένες και έχει διατελέσει πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργών Ενδοκρινών Αδένων και άλλων επιστημονικών εταιρειών. Είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής Έγκριτων Επιστημονικών Περιοδικών και συμμετέχει ενεργά στη διδασκαλία της Χειρουργικής σε ετήσια σεμινάρια που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο.

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More