Παρουσίαση του βιβλίου «Εκείνος Εκείνη και το Μπριτζ» της Ράνιας Καραΐσκου 

Παρουσίαση του βιβλίου της Ράνιας Καραΐσκου  «Εκείνος Εκείνη και το Μπριτζ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Soap, θα γίνει αυτή την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ  στο Πολύεδρο.

   Για το βιβλίο θα μιλήσουν, ο γιατρός και μπριτζέρ, Δημήτρης Κωστακιώτης και ο συγγραφέας Αντώνης Παπαϊωάννου. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Τζούλια Ροδοπούλου, αρχιτέκτων-ηθοποιός.

 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

    Το μπριτζ είναι ένα παιχνίδι τακτικής που απαιτεί αφοσίωση στους κανόνες του, υπομονή, επιμονή και καλή χημεία με το συμπαίκτη. Τα ίδια πάνω κάτω που ζητάει και το ερωτικό παιχνίδι. Κρυφά και φανερά χαρτιά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, απογοητεύσεις, αλλά και ανατροπές, τεχνικές πολέμου με στόχο την επικράτηση, το «εγώ» και το «εμείς» κάνουν την παρτίδα, τόσο στο μπριτζ, όσο και στον έρωτα όλο και πιο ενδιαφέρουσα.

    Θα μπορούσε να είναι μια ιστορία μπριτζ με φόντο τον έρωτα, αλλά ο έρωτας είναι πάντα πιο δυνατός για να μπει στο φόντο, έτσι προβάλλει ως κεντρικό θέμα με χρώματα ζωντανά και έντονα

    Μια δυνατή ιστορία αγάπης λοιπόν, ένας έρωτας που τελείωνει κι ένας άλλος που γεννιέται πιο δυνατός σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας, το Ναύπλιο, γύρω από έναν όμιλο μπριτζ. Και στο μπριτζ υπάρχει πάντα νικητής. Στον έρωτα όμως;

 

 

    Η Ράνια Καραΐσκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ναύπλιο, αλλά λόγω της καταγωγής του πατέρα της πάντα διατηρούσε και διατηρεί δεσμούς με την Αρχαία Νεμέα και την ευρύτερη περιοχή της.

    Ζει στην Πάτρα, όπου έχει ασκήσει το επάγγελμα της Πολιτικού Μηχανικού

   Είναι η ψυχή και η δημιουργός της RaniaK. – χειροποίητο φυσικό σαπούνι και καλλυντικά (www.raniak.gr)

   Γνωρίζει 4 ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Γαλλικά) ενώ μελετάει και Τούρκικα λόγω της αγάπης της για την καταγωγή των λέξεων που χρησιμοποιεί ο λαός μας. Έχει ιδιαίτερη έφεση στις καλές τέχνες και κυρίως στη ζωγραφική την οποία ασκεί και έχει παρακολουθήσει μαθήματα επί πενταετία στο Καλλιτεχνικό εργαστήρι του Δήμου Πατρέων πλάι σε σπουδαίους ζωγράφους (Κλεοπάτρα Δίγκα, Θανάσης Μακρής, Περικλής Γουλάκος) ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάριο ακουαρέλας στην Ισπανία με δάσκαλο τον εξαιρετικό του είδους Alvaro Castagnet από την Ουρουγουάη.     Έχει κάνει τριετείς σπουδές κλασικής κιθάρας σε Ωδείο στην Πάτρα. 

    Ασχολείται με το αγωνιστικό μπριτζ. Το «Εκείνος, εκείνη και το μπριτζ» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

 

 

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More