Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Δημήτρη Βεργίδη «Ο δικός μας Νοέμβρης»

Η ποιητική συλλογή του ομ. καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρη Βεργίδη με τίτλο «Ο δικός μας Νοέμβρης» παρουσιάζεται την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, ώρα 8.00 μ.μ. στο τεϊοποτείον «Το Τραμ» (Αράτου 24, Πάτρα) από τις εκδόσεις «Το Δόντι».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Αμαλία Υφαντή, καθηγήτρια Παν/μίου Πατρών και Δημήτρης Κοσμόπουλος, πολιτικός επιστήμονας, ενώ στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι: Άννα Φτερνιάτη, αν. καθηγήτρια Παν/μίου Πατρών (ανάγνωση, τραγούδι) και Χρήστος Δεληβοριάς (πιάνο).

 

Ο Δημήτρης Βεργίδης γεννήθηκε στην Καβάλα και μεγάλωσε στο Πράβι, επισήμως Ελευθερούπολη, στους πρόποδες του Παγγαίου. Σπούδασε μαθηματικά και επιστήμες της εκπαίδευσης και δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Το συγγραφικό του έργο επικεντρώνεται σε εκπαιδευτικά θέματα. Ωστόσο στα περιθώρια της συγγραφικής του δραστηριότητας αποτυπώθηκαν προσωπικές στιγμές, συναισθήματα και βιώματα διαδοχικών ματαιώσεων, καθώς ξεθώριαζε ο ενθουσιασμός και η λάμψη της μεταπολίτευσης. Η πρώτη ποιητική συλλογή του Δ. Βεργίδη με τίτλο «Παράξενοι ελκυστές βιωμάτων» (2017) κυκλοφορεί επίσης από το Δόντι.

 

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More