Παραδοσιακά «Κούλουμα» και στο πάρκο του Κόκκινου Μύλου

Η διοργάνωση από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων την ημερά της «Καθαρής Δευτέρας», στο πάρκο που έχει δημιουργήσει ο Δήμος στον «Κόκκινο Μύλο», εκδηλώσεων για να γιορταστούν τα «κούλουμα», αποτέλεσε το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες (Πέμπτη), στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου της Παραλίας και στην οποία συμμετείχαν, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη – Θεοδωρακοπούλου, η αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσάτιδας, Παραλίας και Βραχνεΐκων  Αναστασία Τογιοπούλου, η Δημοτική Σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ πρώην αντιδήμαρχος Ιουλία Γιανιτσοπούλου , ο αναπληρωτής Δημάρχου Αργύρης Φιλιππόπουλος , οι πρόεδροι των κοινοτήτων Παραλίας, Μιντιλογλίου και Ροϊτίκων, εκπρόσωποι των εκπολιτιστικών συλλόγων «Αναγέννηση» και «Άγιος Ιωάννης» , εκπρόσωποι των συλλόγων Γονέων – κηδεμόνων από το Γυμνάσιο  και το Λύκειο Παραλίας καθώς και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων από το 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικά σχολεία.

 

Ο εορτασμός των «κούλουμων» στον «Κόκκινο Μύλο», έρχεται ως συνέχεια της προσπάθειας που καταβάλουν από κοινού ο Δήμος και οι κάτοικοι, για να μην γίνει ξανά το πάρκο σκουπιδότοπος αλλά και ως συνέχεια του στόχου που έχει θέσει ο Πολιτιστικός Οργανισμός για επέκταση των εκδηλώσεων εορτασμού της «Καθαρής Δευτέρας»  και σε άλλες περιοχές εκτός από την πλαζ και το Νότιο Πάρκο.

 

Στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν  στο χώρο του πάρκου στον «Κόκκινο Μύλο», το χορό θα σύρει το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού το οποίο έχει την ευθύνη της εκδήλωσης σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής. Εκτός από τα σαρακοστιανά εδέσματα, τα «κούλουμα» στο πάρκο του «Κόκκινου Μύλου» θα περιλαμβάνουν την πραγματοποίηση διαγωνισμού για το πέταγμα χαρταετού  και εργαστήρι κατασκευής χαρταετού.

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More