Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου της Πολυφωνικής, με αποσπάσματα από τη σάτιρα «Ω! τι κόσμος μπαμπά»

Με ιδιαίτερη επιτυχία στην κατάμεστη για δεύτερη φορά αίθουσα της Αγοράς Αργύρη, πραγματοποιήθηκε το παρελθόν Σάββατο η παράσταση του ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, με αποσπάσματα από τη σαρκαστική σάτιρα του Κώστα Μουρσελά: ‘’Ω! τι κόσμος μπαμπά’’, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων- Πατρινό Καρναβάλι 2019.

 

                 Επί σκηνής μεταφέρθηκαν τα αποσπάσματα του έργου:  ‘’Ομολογία’’, ‘’Κατάσταση Πένθους’’, ‘’η Συγγραφέας’’ και η

‘’Cola-Cola’’. Πρόκειται περί μιας σαρκαστικής, ανθρώπινης όσον και εμβληματικής σάτιρας του Κώστα Μουρσελά, γραμμένης σε μια δύσκολη περίοδο της ελληνικής ιστορίας (την περίοδο της δικτατορίας 1967-1974) και η οποία εξακολουθεί να παραμένει διαχρονική και επίκαιρη, τόσο για το περιεχόμενό της, όσο και για τη μοντέρνα γραφή της.  

 

                   Η σκηνοθεσία του έργου ήταν της Αθηνάς Καλλιμάνη- Γεωργιτσοπούλου, ενώ η ενδυματολογική επιμέλεια της Δόμνας Τεκτωνίδου και της Θεατρικής ομάδας.

 

                   Παράλληλα την Κυριακή το μεσημέρι, στη Θεσσαλονίκη, η ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, έλαβε μέρος σε ιδιαίτερης σημασίας συναυλία, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο MOMus, πρώην Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, εντός της ΔΕΘ.

 

                   Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στον εορτασμό της ‘’Ημέρας της Γυναίκας’’, στην οποία επίσης μετείχαν, η χορωδία ‘’Cantus Arte’’ του Μακεδονικού Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης και η χορωδία Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης.

 

                Τη χορωδία, η οποία απέσπασε εξαιρετικά σχόλια για την καλλιτεχνική της απόδοση, διηύθυνε υποδειγματικά, η Μαέστρος Δήμητρα Πίτσου- Διαμαντοπούλου, ενώ πιάνο έπαιξε η καθηγήτρια Μαρίνα Μυλωνά.

 

                Την αποστολή της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ συνόδευσε ο Αντιπρόεδρος Β΄ του Δ.Σ., Γιώργος Σταματόπουλος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού, Μο Σταύρος Σολωμός.                                                                                                      

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More